Megaman-skaper lager rollespill

Keiji Inafune har visst en PlayStation 3-eksklusiv tittel på vei.

Keiji Inafune er en innflytelsesrik mann, og mange har et forhold til arbeidet hans. Mest kjent er han nok for å ha tegnet ikoniske Megaman, men han har også spillserier som Dead Rising og Lost Planet på samvittigheten. I senere tid har han også gjort seg bemerket med uttalelser om at japanere lager dårlige spill.

Les også vårt intervju med Keiji Inafune

Dead Rising 2 er et annet Inafune-spill.

Japaneren holdt inntil nylig en stilling som Capcoms spillutviklingssjef, men dro etter uenigheter om hvordan ting burde løses. Det betyr ikke at han tar seg en pause fra spillutvikling. Forretningsnettstedet Bloomberg melder at Inafune allerede har to prosjekter på gang, av ulik størrelse.

Det første av disse skal kunne spilles allerede denne måneden, i Japan, og være et såkalt sosialt spill. Det vil være basert på et nettsamfunn. Nummer to er nok mer aktuelt for oss her på kontinentet, og er et hittil uannonsert, PlayStation 3-eksklusivt rollespill. Spillene lages under fanen Intercept, legendens nystiftede spillstudio.

Vi vet foreløpig ingenting om hva det kommende spillet skal inneholde, men det er grunn til å tro at det vil være en videreføring av Intercepts prinsipper. Dermed vil det forsøke å være tidløst, originalt og ha evnen til å dra folk inn. I lys av japanerens uttalelser er det nok også grunn til å anta at det vil være rimelig vestlig.

Siste fra forsiden