Microsoft har ikke gitt opp digital spillbytting

Den kappede Xbox One-funksjonen kan komme tilbake en gang.

Selv om mange jublet over Xbox One-snuoperasjonen, der Microsoft kappet nettkrav og andre sterkt kritiserte funksjoner, ble nok noen tårer felt for planene om digital deling av spill som samtidig gikk ned i dragsuget.

Nå forteller Xbox-leder Albert Penello at Microsoft gjerne vil gjenopplive noen av delingsideene som ble fjernet.

– Vi prøvde å få inn muligheten til å bytte og låne digitale spill med dine venner, noe som er noe ingen andre gjør. I etterkant tror jeg folk har blitt roligere, gått tilbake og sett på hva det var vi sa, forteller Penello til GameSpot.

Videre forteller Penello at han tror en slik delingsfunksjon er veien å få. Microsoft ønsker å få tilbake Family Sharing-funksjonen som etter planen skulle la små nettverk av brukere gi hverandre tilgang til hverandres spillbibliotek.

Spilldeling hadde nok vært en bra idé.

– Jeg får mye e-post som ber oss om å få tilbake Family Share-funksjonen. Vi hadde elsket å få det tilbake. Jeg synes fortsatt at det var en god ide. Kanskje det var litt for tidlig for enkelte, men jeg tror fortsatt at det var mange gode idéer der. Og vi kommer til å gjenopplive det på riktig tidspunkt, avslutter han.

Dette er ikke første gang Microsoft ytrer ønske om å få tilbake noen av de fjernede funksjonene. At de nå gjentar dette vitner dog om at de ikke vil la funksjonen gå i glemmeboken med det første.

Om de ikke kjapper seg kan de muligens bli slått på målstreken av nettjenesten Steam. I sommer gravde noen nettbrukere frem kode i en betatesutgave av klienten som vitnet om at noe lignende blir puslet med hos Valve. Selskapet har så lang ikke kommentert dette.

Xbox One kommer neste år

Før delingsfunksjonene kan komme tilbake må nok Microsoft fokusere på å få Xbox One ut av døra. Allerede 22. november får deler av verden tilgang til den nye konsollen – her i Norge må vi vente til neste år.

Det kom aldri noen tydelig grunn til utsettelsen i blant annet Norge, utenom at «mange faktorer» har spilt inn. Blant forsinkelsesårsakene nevnte Microsoft oversettelse av tale- og tekstelementer og lokale samarbeidspartnere for programmer i hvert land.

Les også: Vi har testet PlayStation 4 Les også: Xbox One støtter åtte kontrollere

Siste fra forsiden