Microsoft har øremerket 6 millarder til eksklusive spill

– Folk undervurderer hvor hardt vi satser, sier Xbox One-sjefen.

Ifølge Official Xbox Magazine har Microsoft tenkt å bruke minst 6 milliarder kroner på utviklingen av eksklusive titler til Xbox One. Dette forteller Xbox-toppene Don Mattrick og Phil Spencer i et intervju med bladet.

Kommentaren kommer som en respons på beskyldninger om at Microsoft ikke satser på kjernepublikumet med Xbox One. I etterkant av avdukingen forrige uke har selskapet fått en del pepper, blant annet for å ha fokusert lite på spill i presentasjonen.

Microsoft har til gjengjeld forsvart seg med at de har betydelig mer av spill å vise frem på E3, og den nye kommentaren fra Mattrick og Spencer understreker dette. I tillegg vet vi at hele 15 eksklusive spill skal være klare i løpet av konsollens første år, og at åtte av de er flunkende nye titler uten oppfølgerbagasje.

Don Mattrick under avdukingen av Xbox One. (Foto: Offisiel stream)

– Vi så over våre eksklusive titler, og så på hvor mye penger vi bruker på avtalene vi har om eksklusiver, eksklusive tidsgrenser, og ting som skiller seg ut. Jeg tror helt oppriktig at folk undervurderer hvor hardt vi slår fra oss, forteller Mattrick.

Mer på E3

Akkurat hva det er Microsoft har i ermet av eksklusiver er det vanskelig å spå. Vi stiller uansett mannsterk i Los Angeles når E3 braker løs om et par uker, og kommer til å rapportere om hva det er selskapet pønsker på.

Microsoft har også høstet en del kritikk for sin tilnærming til kopibeskyttelser og krav om netttilkobling. Nye spill låses til Xbox Live-kontoen og maskinen, og ønsker man å selge spillet videre må den nye brukeren ut med en slant. Samtidig stilles det krav om at konsollen kan koble seg til nettet «av og til», men detaljene rundt dette er også ulne.

Et annet ankepunkt mot Microsoft er at de har valgt å holde indiesatsingen på den nye konsollen på samme nivå som med Xbox 360. I en nyere kommentar til Kotaku har dog Don Mattrick fortalt at de ønsker å legge til rette for indieutviklerne, blant annet med et eget verktøy. Mer informasjon om Microsofts indie-plan ventes på E3.

Les også: Slik er Xbox One Les også: Kommentar om Xbox One-kravene

Siste fra forsiden