Microsoft legger ned Games for Windows-markedet

Samtidig ansetter de tidligere Steam-sjef Jason Holtman.

Microsofts digitale distribusjonstjeneste Games for Windows Marketplace, som senere ble en del av Xbox.com, har måttet tåle mye kritikk. I vår store test av digitale spillbutikker fra 2011 var Games for Windows Marketplace testens soleklare taper, med dårlig utvalg, stive priser og et grusomt grensesnitt. Da vi gjentok testen tidligere i år kunne vi bare konkludere med at tjenesten var så godt som død.

At Microsoft nå dropper tjenesten fullstendig er derfor ingen overraskelse. På tjenestens Facebook-side skriver Microsoft følgende:

– Som en del av vår kommende systemoppdatering for Xbox 360 dropper vi Microsoft-poeng, og stenger Xbox.coms PC-marked fra og med 22. august 2013. Vi oppfordrer dere til å bruke deres Microsoft-poeng før denne endringen. Selv om du ikke vil få kjøpe nye spill, kan du fortsatt benytte deg av tidligere kjøpt innhold ved å laste det ned gjennom Games for Windows Live-klienten som vanlig.

Det er med andre ord ikke slik at alle spillene som bruker Games for Windows Live blir uspillbare, og så lenge de også selges fra andre tjenester – som for eksempel Steam – vil de fortsatt være tilgjengelige for salg.

Tidligere Steam-sjef til Microsoft

Nyheten kommer bare noen dager etter at selskapet ansatte Jason Holtman, Valves tidligere Steam-sjef. Holtman jobbet hos Valve i åtte år, og var en viktig brikke i utviklingen av PC-verdenens mest populære digitale distribusjonsportal.

– Jeg har blitt en del av Microsoft, der jeg vil fokusere på å gjøre Windows til en storslagen plattform for spilling og interaktiv underholdning. Jeg tror det er mange muligheter for Microsoft å levere spillene og underholdningen kundene vil ha, og å jobbe med utviklerne for å få det til å skje, så jeg synes det er spennende å være her, sa han i en uttalelse til Gamesindustry.biz.

Det blir spennende å se hva Holtmans fremtidsplaner for spilling på Window er. Det virker i alle fall tydelig at upopulære Games for Windows Marketplace ikke var en del av dem.

Les også: Vi kårer den beste digitale spillbutikken
Les også: Komplett.no åpner for digitalt kjøp av spill

Siste fra forsiden