Microsoft med mini-Xbox?

Ifølge rapporter jobber de med en boks for småspill og multimediebruk.

Teknologinettstedet The Verge har snakket med kilder «kjent med» Microsofts planer, som visstnok har bekreftet overfor dem at gigantselskapet ønsker å introdusere et billig alternativ til konsollen sin.

Systemet skal visstnok kjøre på Windows 8, komme med Kinect og ha nok datakraft til å kjøre enkle spill. Fokus skal imidlertid være på andre typer mediebruk, og skal være designet for å starte nærmest umiddelbart. Det snakkes også om at Microsoft ønsker å lisensiere bort systemet slik at ulike produsenter kan inkludere systemets tjenester i lisensierte Xbox-merkede fjernsynsapparater.

Denne boksen skal ikke være noen erstatning for den store spillkonsollen. Microsoft skal ifølge The Verge avsløre to systemer neste år, nemlig denne boksen og en skikkelig, nestegenerasjons spillkonsoll. Vi har allerede hørt mange rykter om sistnevnte, og de nyeste, fra siste nummer av bladet Xbox World (via TechRadar), hevder at maskinen vil ha bedre spesifikasjoner enn «det den mest innbitte PC-spilleren har på maskinen sin».

Når det gjelder den «lille» boksen har Microsoft gitt følgende svar til The Verge:

– Xbox 360 har funnet nye måter å utvide konsollens livsyklus på, ved å introdusere kontrollerfrie opplevelser med Kinect og oppfinne systemet på nytt med et nytt dashboard og nye partnerskap for underholdningsinnhold. Vi tenker hele tiden på hva som kommer for plattformen og hvordan vi skal fortsette å stå imot generasjonskonvensjonen.

Dette er ikke første gangen vi hører at Microsoft har planer om mer enn én nestegenerasjonsmaskin. Britiske Gamesindustry.biz spekulerte i det samme for omtrent ett år siden.

Les også: Microsoft ber nettsteder fjerne Xbox 720-dokument
Les også: – Vi behandler spillerne som dyr

Siste fra forsiden