Xbox Series X/S - pris

Microsoft setter opp prisen på Xbox Series X/S-spill

Betyr høyere prislapp på spill som Starfield og Redfall.

Bethesda Softworks

Microsoft melder denne uken at det vil sette opp prisen på kommende Xbox Series X/S-spill. I stedet for 60 dollar vil prislappen ligge på 70 dollar i USA fra neste år, melder selskapet.

Redfall.
Bethesda Softworks

– Fra og med 2023 vil våre nye, nestegenerasjons- og fullprisspill, inkludert Forza Motorsport, Redfall og Starfield, lanseres for 69,99 dollar på alle plattformer, sa en talsperson for Xbox til Eurogamer.

Økningen har blitt nødvendig ettersom spillutvikling blir dyrere og mer komplisert. Selskapet minner også om at spillene vil fortsette å være tilgjengelige via abonnementstjenesten Game Pass.

– Prisen reflekterer innholdet, skalaen og den tekniske kompleksiteten som går inn i disse spillene. Som med alle spill som utvikles av våre team hos Xbox, vil de også være tilgjengelige med Game Pass samme dag som de lanseres.

Akkurat hva prisøkningen vil bety for spillfans her i Norge er foreløpig uklart, men tilsynelatende kan man forvente å måtte betale mer for Xbox' egenutviklede spill.

Dermed følger Microsoft etter andre utgivere som allerede har skrudd opp sine priser. Sony dyttet opp prisen på PlayStation 5-spill tilbake i 2020, sammen med blant annet Ubisoft og Take-Two. Valve kunngjorde også nylig en omfattende økning i anbefalte priser på PC-plattformen Steam.

LES OGSÅ: Microsoft taper 1000-2000 kroner for hver solgte Xbox Series X/S »

Siste fra forsiden