Microsoft tar avstand fra nettkravskommentarer

– Gjenspeiler ikke hvordan vi ønsker å kommunisere med kundene.

Like før helgen virret Microsofts kreativitetsleder, Adam Orth, seg ut på Twitter. Microsoft-toppen ytret i bunn og grunn at han ikke så problemet i å ha en maskin som krever konstant nettilgang. Den kontroversielle kvitringen kommer i kjølvannet av rykter om at Microsofts neste spillkonsoll kommer til å kreve at brukere har en vedvarende nettilkobling.

Forutsigbart nok synes ikke spillfans at Orths uttalelser var stas, og både kommentarfelt og nettfora har flommet over av hissige tilbakemeldinger. Enkelte har også sett på uttalelsene som en form for uoffisiell bekreftelse på de mange ryktene.

– Ikke en talsperson for oss

Nå har Microsoft sluppet en offisiell uttalelse, blant annet på Microsoft-toppen Larry «Major Nelson» Hrybs blogg, der de gjør det ettertrykkelig tydelig at Orths ytringer ikke representerer firmaets på noen som helst måte.

En del av Twitter-diskusjonen (skjermbilde tatt av Neogaf-bruker shinobi602).

– Vi beklager for de upassende kommentarene fra en ansatt på Twitter i går. Denne personen er ikke en talsperson for Microsoft, og hans personlige meninger speiler ikke den forbrukersentrerte kursen vi har for våre produkter, eller hvordan vi ønsker å kommunisere direkte med våre lojale kunder, skriver Microsoft.

De gjør det også veldig klart at de fra offisielt hold ikke har sagt noe enda. Faktisk har ikke Microsoft en gang erkjent at de har en ny konsoll på trappene.

– Vi beklager så mye om dette støtet noen, men vi har ikke annonsert noe om vår produktplan, og har heller ingen andre kommentarer om dette, avslutter kommentaren fra Xbox-firmaet.

Heftig konkurranse

Konsollkonkurrenten Sony har allerede dratt sløret halvveis av sin kommende konsoll, PlayStation 4, etter en samling i februar. Det forventes nå at Microsoft kommer til å vise hva de har puslet med de siste årene veldig snart. Foreløpig er ingenting bekreftet, men rykter svirrer om alt fra krav til konstant nettilkobling og en ny og bedre Kinect som følger med maskinen.

Les om Adam Orths kontroversielle twittermeldingerLes om ryktene rundt kravet om konstant nettilgang

Siste fra forsiden