«Mildere» Saints Row IV ført opp på Steam i Australia

Utgiver Deep Silver forsøker å unngå bannlysing.

Ifølge Kotakus Australia-avdeling har det dukket opp en oppføring av Saints Row IV på Steam. Det krasse spillet ble i juni bannlyst av landets medietilsyn, som ikke var videre begeistret over referanser til seksuell vold og narkotikabruk uten god kontekst.

Steam-oppføringen er markert med «Low Violence», og det er dermed rimelig å anta at utgiver Deep Silver og utvikler Volition har kodet om deler av spillet slik at det kan få innpass. Deep Silver har tidligere antydet at de jobbet med en slik utgave, forteller Kotaku Australia.

Litt merkelig er det likevel at vi ikke har fått noen offisiell uttalelse fra Deep Silver om nyversjonen. Heller ikke det australske medietilsynet har vært frempå – de var ikke en gang klar over at det var mulig å forhåndsbestille Saints Row IV på Steam.

Saints Row IV virker å bli helsprøtt.

Første bannlysing under nytt system

Saints Row IV ble Australias første bannlyste spill siden regionen innførte et nytt klassifiseringssystem ved nyttår. Tidligere har ikke spill hatt en høyere aldersmerking enn 15 år og eldre, noe den nye 18-årsmerkingen skulle bøte på. Saints Row IV virker dog å bli for sterk kost, selv for den høynede grensen.

Her i Norge er ikke bannlysing av kulturprodukter et tema. I spillsammenheng benytter vi oss av PEGI-systemet – et europeisk system for aldersmerking som er ment veiledende. I tillegg har vi Medietisynet som et ekstra veiledende organ.

Les også: Sniktitt på Saints Row IV Les også: Saints Row IV blir for drøyt for Australia

Siste fra forsiden