Miyamoto vil tilbake til A Link to the Past

Zelda-skaperen er ikke helt ferdig med SNES-klassikeren.

Shigeru Miyamoto står bak to av Nintendos mest suksessfulle spillserier opp gjennom tidene, Mario- og Zelda-spillene. Spesielt det tredje spillet i sistnevnte serie har i etterkant blitt sett på som en av de riktig store spillklassikerne.

Legend of Zelda: A Link to the Past ble sluppet til Super Nintendo i 1991, og skal vi tro Miyamoto er han langt fra ferdig med det over tjue år gamle eventyret.

Nyversjon eller noe helt nytt?

I et intervju med Edge innrømmer spillskaperlegenden at han svært gjerne ville gått tilbake til tittelen.

A Link to the Past

– En nyversjon ville absolutt vært interessant, men enda bedre ville det vært å skape noe helt nytt som enten er basert på, eller starter fra A Link to the Past, sier han.

Likevel er et nytt A Link to the Past-eventyr ikke noe vi bør vente oss i nærmeste fremtid. Miyamoto har selv uttalt at han fremover ønsker å fokusere på å veilede nye, unge spillskapere fremfor å ta sjefsutviklingsrollen selv.

Hvem får jobben?

Et nytt A Link to the Past vil altså ikke lages med Miyamoto bak roret, og han innrømmer at det kan bety at hans visjon for spillet ikke vil gjennomføres.

– Alt avhenger av hvilke utviklere som er tilgjengelig. Noen utviklere kan jeg gi tittelen til og vite at de kommer til å lage noe fantastisk, forklarer han og fortsetter:

– Andre utviklere, som jeg kanskje ikke stoler 100 prosent på, ville vært de jeg ville valgt dersom de skulle laget en ren nyversjon av spillet.

En annen Zelda-klassiker, Ocarina of Time, ble i fjor pusset opp og lansert til 3DS. Det ble et gledelig gjensyn, og spillet ble belønnet med en knallsterk tier i vår anmeldelse.

Les også: Nintendo hinter om «nye Zelda-spill Les også: Nintendo vil tenke nytt i Zelda

Toppbildet er hentet fra det ferskeste Zelda-spillet, The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Les også
Her er alle julekalendervinnerne

Siste fra forsiden