MMO-spill med samlekortkamp

Skaperne av det offisielle kortspillet for World of Warcraft lager dataspill.

Cryptozoic Entertainment er et selskap som tradisjonelt har drevet med brettspill og samlekortspill. De har blant annet laget offisielle spill basert på kjente navn som The Walking Dead og Lord of the Rings, og har også laget det offisielle samlekortsspillet for World of Warcraft.

Nå jobber de med et dataspill, som kombinerer mekanismene fra samlekortspill med MMO-sjangeren. Spillet heter Hex: Shards of Fate, og Cryptozoic mener det leverer en fullstendig unik spillopplevelse ettersom det ble skapt fra bunnen av som et digitalt samlekortspill.

Cryptozoic sier at spillet vil tilby alle de sosiale elementene og rollespillingen man forventer fra et massivt flerspillerrollespill, samtidig som det tilbyr den samme strategiske dybden som samlekortspill. Spillet får en omfattende historie, avanserte datastyrte motspillere, muligheten til at spillerne kan kjempe mot hverandre og mye mer.

Ambisiøst «free to play»-spill

Spillet skal ha vært under utvikling i to år allerede, men ifølge utviklerne er prosjektet så ambisiøst at de trenger økonomisk hjelp for å ferdigstille det. I den forbindelse har de lansert en folkefinansieringskampanje på Kickstarter, hvor de opprinnelig ba om cirka 1,7 millioner norske kroner.

Det målet har de imidlertid nådd for lengst, og med femten dager igjen av kampanjen ligger det innsamlede beløpet på 6,66 millioner kroner. Det virker med andre ord ganske tydelig at publikumet på Kickstarter liker konseptet til Cryptozoic.

Hex skal bruke «free to play»-modellen, og en betaversjon er planlagt senere i år. Spillet skal komme til Windows-baserte PC-er og Mac, og det økte budsjettet ser også ut til å bringe med seg en versjon for Android eller iPad.

Hvis du har lyst på mer informasjon kan du ta en titt på Kickstarter-videoen under artikkelen, eller besøke spillets offisielle nettsted.

Les også: Valve åpner nytt samlekortsystem på Steam
Les også: Blizzard annonserer gratis samlekortspill

Siste fra forsiden