Moddere vil la DayZ-spillere tevle om penger

Planlegger system der man kan tjene på å spille.

I et program de har valgt å kalle DayZ Bounty, introduserer en gjeng med moddere spilling om penger til den populære zombiemodifikasjonen DayZ. DayZ Bounty skal etter planen la deg kjøpe et bestemt antall liv, mens du vil få penger for å knerte banditter, zombier og overlevende. Tanken er at du skal kunne tjene på det i det lange løp om du er god nok til å hamle opp med verdenen og de andre spillerne.

Dersom du dør straffes du for dette med et fratrekk fra potten, noe som sikkert gjør spillet til en litt mer hektisk affære. Du må også nå en minimumsgrense før du kan ta ut pengene – angivelig for å spare utviklerne for monstertransaksjonsregninger om spillere tar ut mikroskopiske beløp.

Merk at det ikke er Dean Hall og DayZ-utviklergjengen hans som står bak dette, og at pengeprogrammet er en modifikasjon som legges på den eksisterende DayZ-modifikasjonen.

Prosjektets nettside (som også inneholder mer informasjon om prisliste) hevder at modifikasjonen også kommer til å inneholde ledertavler og statistikk, helt nye kart og en omgjort utgave av DayZ-kartet Chernarus.

Lovlig?

På nåværende tidspunkt har ikke utviklerne fått et endelig klarsignal fra toppene i Bohemia, men planlegger å kjøre en prøveutgave av pengeprogrammet. Her vil det kun spilles om lekepenger, slik at utviklerne kan få testet systemet inngående før pengegaloppen tar av.

Jobber med en ny utgave av Chernarus.

De tre modderne som står bak prosjektet uttrykker i et intervju med PC Gamer at de er veldig fokuserte på å unngå at folk skal kunne tukle med tjenesten for å jukse til seg penger, og bedyrer at de har lagt på ekstra sikkerhet for å forhindre det så godt som mulig. På nåværende tidspunkt oppfordrer de hackere til å prøve å ødelegge tjenesten, slik at de kan tette hull i baugen før den endelige lanseringen.

Om dette er lovlig er heller usikkert. Her i Norge er det ikke tillatt med nettspill om penger, selv om verdensveven flyter over av norskrettede tilbud som ligger på utenlandske servere. Og selv om intensjonene bak prosjektet virker å være redelige er det vanskelig å dømme før vi har sett prosjektet i aksjon.

Samtidig kan det argumenteres for at dette er ferdighetsbasert spilling, og at det dermed er en konkurranse, noe som er uproblematisk innenfor norsk lov så lenge man skatter av inntekten. Det blir nok uansett opp til lotteritilsynet å avgjøre om dette skulle vise seg å ta av.

Les også: Intervju med Dean Hall, del 1 Les også: Intervju med Dean Hall, del 2

Siste fra forsiden