Mørkt fantasyspill fra Dead Island-utvikleren

Hugg-og-slå-spillet Project Hell begynte som en intern modifikasjon.

Techland, kanskje mest kjent for å ha stått bak Dead Island, har annonsert (via Eurogamer) at de nå jobber med et nytt prosjekt. Spillet bærer foreløpig tittelen Project Hell, og er et førstepersons hugg-og-slå-spill i en dyster fantasyverden.

Prosjektet skal visst nok ha begynt som en våpenmodifikasjon til Dead Island, skapt av en person innad i Techland. Våpenmodifikasjonen ble en så stor hit at den enslige utvikleren fikk samlet sammen en gruppe til å bygge en prototype. Det lille teamet skryter av å være selvstendige i utviklingen, og at de kan lage akkurat det spillet de selv ønsker.

Mørke konseptskisser fra Project Hell.

– Hovedmålet er å lage et spill som vi alle kan nyte å spille, så ikke forvent enhjørninger og feer – vi foretrekker å trenge oss gjennom horder av udøde monstre for å slakte deres djevelske og avskyelige ledere i en blodig sjefskamp, skriver gjengen på sin utviklingsblogg.

Ifølge Eurogamer er prosjektet planlagt for PC først og fremst, men konsollutgaver er en mulighet.

Det er mulig Techland har sett på hvordan Dean «Rocket» Hall i Bohemia Interactive har nytt stor suksess med modifikasjonen DayZ når de fronter Project Hell som en intern, kreativ modifikasjon. Den ArmA II-baserte overlevelsesmodifikasjonen nådde over én million spillere tidligere denne måneden, og Hall jobber nå tett med et team om å skape en frittstående utgave.

Les også: – Vi jobber ikke med Dead Island 2 Les også: Intervju: – Vi kjenner presset nå

Siste fra forsiden