Mysts åndelige oppfølger kommer til PlayStation 4 denne måneden

Utvikleren lover også støtte for PlayStation VR etter hvert.

Eventyrspillet Obduction, den åndelige oppfølgeren til klassiske Myst, blir å finne på PlayStation 4 fra og med den 29. august. Det kunngjorde utvikler Cyan via den offisielle PlayStation-bloggen denne uken.

Obduction tar spillere med på eventyr i en mystisk verden.
Cyan

I første omgang lanseres kun den tradisjonelle utgaven av spillet, men spillsjef Rand Miller lover også støtte for PlayStation VR etter hvert. Dette vil introduseres som en gratis oppdatering for alle som kjøper Obduction:

– Vi ønsket å skape en utrolig spillopplevelse som ikke bare byr på glede for PlayStation 4-spillere, men som også føles som et fullstendig VR-spill i stedet for en liten demo, forklarer Miller.

Mystisk eventyr

I Obduction blir spillere kidnappet og transportert til en mystisk verden kalt Hunrath – en sammensmelting av forskjellige tidsperioder på Jorda, kombinert med utenomjordisk teknologi. Uten mye informasjon må man vandre gjennom de vakre omgivelsene på leting etter svar:

Det er mye rart å se i Hunrath.
Cyan

– Vi har alltid likt tanken om å plassere spillere på nye steder, uten noen bakgrunnshistorie eller instruksjoner. Dette er ikke rollespilling – du spiller som deg selv. Det beste tipset er å late som dette faktisk skjer: Hva ville du gjort og hvor ville du gått? Bruk litt tid i denne nye verdenen, lær og forstå mer og mer og så oppdager du at du kan spille en viktig rolle i denne historien, skriver Miller om spillet.

Obduction ble opprinnelig annonsert på Kickstarter i 2013, der det samlet inn over åtte millioner kroner. Spillet fikk sin offisielle lansering på PC i fjor, og har siden også kommet til Mac og fått støtte for både Oculus Rift og HTC Vive.

Flere VR-spill finner veien til PlayStation 4.
Det unike skytespillet Superhot er nå tilgjengelig på Sony-konsollen »

Siste fra forsiden