Nå braker det løs

Verdens spilløyne er rettet mot Los Angeles og E3.

Denne uken går E3 av stabelen i Los Angeles. Dette er verdens største spillmesse, og som vanlig holder de tre store konsollholderne pressekonferanser i forkant av messen.

Microsoft sparker det hele i gang i kveld, 18:30 norsk tid. De kommer utvilsomt til å demonstrere en rekke spennende spill for sin Xbox 360, inkludert Forza 4, Gears of War 3 og nye Kinect-spill. Det ryktes også at de vil annonsere det neste spillet fra Fable-skaper Lionhead, og et nytt prosjekt fra de britiske veteranene hos Rare. Det har også vært snakk om et nytt Halo-prosjekt.

Lasse og Mikael (samt usynlige Øystein) dekker E3 direkte.

Klokken to i natt er det Sonys tur. De har sannsynligvis en mengde nye spill å vise frem (inkludert det tredje Uncharted-spillet og Ico-skapernes The Last Guardian), men det kanskje mest spennende fra den kanten kan godt vise seg å bli den nye håndholdte konsollen deres (som fortsatt ikke har fått noe offisielt navn, men det gjør den nok i natt).

Den siste av de tre store er Nintendo, som vil holde sin pressekonferanse klokken 18:00 i morgen. Ingen vet helt hva den japanske kjempen planlegger å avsløre, men de har bekreftet at vi i alle fall kan se frem til en skikkelig konsollavsløring. Ellers vil Nintendo utvilsomt fokusere spennende prosjekter til sin nylanserte 3DS.

Vi har tre mann på plass i Los Angeles, som etter planen skal dekke Nintendo og Microsofts pressekonferanser live via CoveritLive (gitt at teknogudene er med oss). Dessuten har vi som vanlig et nyhetsteam her hjemme som vil hjelpe til med å få ut saker om de viktigste nyhetene.

EA og Ubisoft holder forresten også pressekonferanser i dag. EA starter klokken 21:30, mens Ubisoft starter klokken 23:30. Våre menn er på plass der også.

Naturligvis regner vi også med å få en rekke spennende nyheter fra de individuelle utgiverne og utviklerne som er med på E3. Selve messen varer fra 7. til 9. juni.

Siste fra forsiden