Nå er det over for Pokémon Uranium

Det populære fanspillet falt ikke i god jord hos Nintendo.

Pokémon Uranium ble en braksuksess. Rundt 1,5 millioner lastet ned spillet helt gratis, men så sa Nintendo stopp. Drar du ikke kjensel på navnet? Det er fordi Uranium Team lagde spillet for PC uten tillatelse fra hverken Nintendo eller The Pokémon Company. I rundt ni år arbeidet den utrettelige gjengen med å lage sitt drømme-Pokémon-spill, men nå er det altså over, melder Eurogamer.

Onsdag la utviklerteamet ut følgende melding på Twitter:

Nå har altså utviklerne stanset alt arbeidet med spillet. Med det stopper alle former for oppdateringer og brukerstøtte, skriver Uranium Team.

Fikk advokater på nakken

I midten av august mottok utviklerne flere forespørsler om spillet fra advokater som representerer Nintendo. Kort tid etter valgte utviklerne å fjerne nedlastingslenken, men spillet er fremdeles å oppdrive andre steder.

Nintendo er kjent for å slå hardt ned på kommersiell bruk av deres merkevarer. Uranium Team tok aldri betalt for spillet sitt, men det halp dem lite. Sannsynligvis tok Nintendos advokater affære fordi det å tillate slik bruk kan skade deres rettigheter over merkevaren over tid.

Spillets nettside er også nede for øyeblikket, men du kan få et innblikk på denne wikien.

Pokémon Uranium utspiller seg i en helt ny region jakt Tandor. Der kan spillerne bryne seg på 192 forskjellige Pokémon (hvorav over 150 ble laget spesielt for dette spillet) og åtte gymmer, i tillegg til hovedturneringen. Spillerne kunne også konkurrere med hverandre over Internett, samt bytte Pokémon seg imellom.

Spillmekanikken er temmelig lik den vi finner i de offisielle spillene, men spillet er også vanskeligere enn det vi er vant til fra den vanlige serien. Blant annet er det lagt mye større fokus på taktikk enn vi er vante med fra den vanlige serien.

Det er for øvrig ikke måte på hva fansen får til når de går sammen.
I noen tilfeller var det faktisk fansen som «gjorde ferdig» spillene »

Siste fra forsiden