Nå er det slutt på Microsoft-poeng

Fra nå av kjøper du Xbox Live-spill med kroner.

I går kvittet Microsoft seg med Xbox Live-valutaen Microsoft-poeng i store deler av verdenen. Også Norge er i prosessen med å kvitte seg med poengsystemet til fordel for norske kroner. Allerede nå kan mange kjøpe spill og innhold for kroner via Xbox 360, men fremdeles er ikke overgangen helt ferdig for alle.

– Utrullingen av dashbord-oppdateringen startet i går, og vil fortsette de neste dagene. Vi ruller ikke ut en slik dash-oppdatering til alle konsollene samtidig, slik at vi kan unngå for stor trafikk, forteller Microsoft-talsmann Erik Kleven til Gamer.no.

Når oppdateringen er installert vil alle spill på Xbox Live være oppført i kroner i stedet for poeng. I tillegg vil alle Microsoft-poeng bli konvertert til kroner. Omregningskursen skal ifølge Microsoft ikke føre til at man taper verdi. En av Gamer.nos frilansere kan fortelle at han har fått omgjort 100 poeng til 9,84 kroner.

Slutt, over og forbi.

Du taper ingenting

Selv om Microsoft nå faser ut poeng-systemet skal ikke det bety noen ulempe for de som har hamstret inn verdikort fra forhandlere. Om man har ubrukte verdikort liggende vil disse gjøres om til kroner når man taster inn koden. Det er heller ingen plan om å sperre slike kort, men de vil fases ut av forhandlerleddene i løpet av høsten.

Microsoft forteller at de ikke vil ta avgift av pengene som konverteres, men at alle kjøp som skjer med nye penger vil ha avgift på seg. Merverdiavgiften som ble betalt under kjøp av Microsoft-poeng fra før av vil regnes som en del av verdisummen. Du vil dermed bare betale merverdiavgiften én gang.

Resten av detaljene rundt konverteringen kan du lese på Microsofts nettsider.

Games for Windows Marketplace er død

Poengavskaffingen er ikke den eneste endringen i Mircosoft-leiren for tiden. I forrige uke stengte Microsoft ned mye kritiserte Games for Windows Marketplace. I sin levetid rakk nettbutikken å få dumrianhatt av Gamer.no i vår test av digitale spillbutikker, først i 2011 og igjen i år.

Les mer: Microsoft legger ned Games for Windows-markedet Les også: Vår kåring av den beste digitale spillbutikken

Siste fra forsiden