Nå erter Sony-utviklerne fælt

Ruster opp til PlayStation-møtet med hint og underfundigheter.

Det gjenstår litt over én uke til Sony sparker i gang sitt mye omtalte PlayStation-arrangement i New York. Stalltipset er at det er en ny PlayStation-maskin vi får bivåne den 20. februar, muligens kalt PlayStation 4 eller PlayStation Orbis. Ryktene har haglet rundt den nye maskinen, og forrige uke samlet vi de mest sannsynlige.

Nå har et par Sony-eide spillutviklingsstudio begynt å ymte frempå at noe er i gjære. I første omgang er det LittleBigPlanet-studioet Media Molecule og MotorStorm-utvikleren Paul Rustchunsky som blunker lurt via sine respektive kanaler. Dette skriver Eurogamer.

It's a Mystery!

Særlig Media Molecule-ertingen er besynderlig. På spillstudioets hjemmeside, under spillkategorien, har det dukket opp en tittel foreløpig kalt «?». Trykker man på spørsmålstegnet ledes man inn til en side med en YouTube-film av åttitallssangerinnen Toyah Willcox’ It’s a Mystery. Videoen sees på eget ansvar.

Både ørene og øynene mine blør!

Uansett hva det er Media Molecule signaliserer med dette merkelige hintet, er det ikke sikkert at det er LittleBigPlanet 3. Like før helgen meldte vi at spillstudioet Sumo Digital angivelig har tatt over spillseriens tøyler, og at de nå jobber med det tredje innslaget. Sumo Digital har tidligere jobbet med LittleBigPlanet 2-tillegget som lar spilleren bruke en PS Vita til å spille PlayStation 3-spillet.

MotorStorm-gjengen pønsker

Samtidig har MotorStorm-utvikleren Evolution Studios noe i gjære. På sin twitter-konto har MotorStorm RC-lederen Paul Rustchynsky slengt ut hint i alle himmelretninger om at studioet er involvert i noe stort. Den første tweeten fra 10. februar er like knapp som den er dubiøs, og sier bare «10 dager!», noe som mistenkelig nok samsvarer med PlayStation-arrangementet den 20. februar.

MotorStorm RC; Evolution Studios siste spill.

Det hele blir mer interessant når man ser Rustchynskys siste twitteroppdatering som lenker til jobbstillinger i studioet. Opprinnelig ble twittermeldingen postet av Will Maiden som angivelig jobber med et «superhemmelig prosjekt». Evolution Studios søker etter grafikk- og teknologiprogrammerer, en nettprogrammerer og en spillprogrammerer.

Ryktemølla kommer mest sannsynlig til å kverne det den er god for resten av året. Vi står antageligvis overfor et år preget av store nyheter – de fleste tar det nå for gitt at både Sony og Microsoft trekker duken av sine nye spillmaskiner før sommerferien setter inn.

Les også: PlayStation 4 kan bli avduket denne måneden Les også: Her er de viktigste PlayStation 4-ryktene

Siste fra forsiden