Nå har Chrono Triggers Steam-versjon blitt mye bedre

Square Enix har gitt spillet mange oppdateringer etter katastrofelanseringen.

Square Enix

Da PC-porten av Chrono Trigger landet på Steam i februar var mange forståelig nok misfornøyde. Utviklerne hadde bare tatt utgangspunkt i mobilversjonen av spillet, noe som resulterte i et underlig brukergrensesnitt med store tekstbokser skapt for trykkskjermer og en skrifttype som ikke passet spillet i det hele tatt. I tillegg hadde de slengt på noen grafikkfiltre som glattet ut pikslene, og importert mange andre halv-løsninger som virket malplasserte på en PC.

Fikset med oppdateringer

Siden den tid har Square Enix svart på kritikken med å gi spillet hele fem oppdateringer – den siste ble sluppet lørdag. Oppdateringene har bedret situasjonen betraktelig, blant annet ved å legge til et brukergrensesnitt som er mye bedre skikket for PC, og etter denne siste justeringen er PC-versjonen nå tilsynelatende en helt grei versjon av det klassiske japanske rollespillet.

Menyene ser mye bedre ut nå.
Square Enix

I oppdateringen får PC-versjonen muligheten for å sette opp sitt eget keyboard- eller gamepad-oppsett, og legger til en egen seksjon for å se mellomsekvenser og illustrasjoner.

Chrono Trigger ble først utgitt i 1995 til Super Nintendo, men da kun i Japan og Nord-Amerika. Vi på denne siden av fjorden måtte vente helt til spillet ble gjenutgitt på Nintendo DS i 2009 før vi fikk en europeisk variant.

Det japanske rollespillet regnes ofte for å være blant de beste i sjangeren, med en historie som dreier seg om tidsreiser mellom ulike epoker i et forsøk på å stagge verdens undergang.

Lurer du på hvorfor Chrono Trigger er så populært?
Les vårt tilbakeblikk på klassikeren her »

Siste fra forsiden