Nå har PlayStation 4 bikka 2,1 millioner solgte

Lanseringen i flere deler av verdenen gir en fin økning i salgstallene.

2,1 millioner PlayStation 4-konsoller er solgt.
Audun Rodem, Gamer.no

Etter å ha solgt 1 million PlayStation 4-maskiner i løpet av den første salgsdagen i Nord-Amerika i midten av november, kan Sony nok en gang banke seg på brystet. Selskapet melder om at totalt 2,1 millioner maskiner har blitt solgt, etter at konsollen ble lansert i flere deler av verdenen – inkludert Norge – 29. november.

Sony har før sagt at de håper å ha tre millioner maskiner ute i felten innen året er omme, et mål som kan virke sannsynlig etter det gode salget i kjølvannet av lanseringen.

Utsolgt

Du må ha flaks for å sikre deg en PlayStation 4 før jul.

Her i Norge ble konsollene revet vekk fra hyllene på fredag, med lange køer utenfor flere av utsalgsstedene. Fremdeles er det mange som ikke har fått tak i en PlayStation 4, og det er ikke kjent akkurat når Sony sender flere konsoller til butikkene. Det er med andre ord ikke sikkert at konsollen blir å finne under mange juletre på Julaften.

I mellomtiden er det flere som skor seg på mangelen. Aftenposten melder at det på videresalgsnettstedet Finn.no har dukket opp konsoller som prises opp til 12 000 kroner – konsollen har en utsalgspris på rundt 3 500 kroner i butikkene.

PlayStation 4-konkurrenten Xbox One har også solgt godt siden den internasjonale lanseringen 22. november. Over en million konsoller ble solgt på lanseringsdagen – riktignok med flere markedsområder enn konkurrenten. Xbox One blir dog ikke å finne i Norge før neste år.

Vi har kost oss med Sonys nye konsoll en stund nå.
Les vårt førsteinntrykk av PlayStation 4 »

Siste fra forsiden