Nå kan du teste Steams TV-modus

Valve åpner for betatest av sin nye storskjermmodus.

Valve har nå åpnet slusene for betatesting av den mye omtalte storskjermmodusen til Steam. Den nye modusen har som mål å gjøre det lettere å navigere Steam-grensesnittet for de som ønsker å koble spill-PC-en til flatskjermen på stua. Storskjermmodusen lar brukeren trykke seg gjennom de mer konsolllignende menyene med en spillspake, eller med mus og tastatur om man foretrekker det.

Storskjermmodusens blomstlignende tastatur.

I den nye modusen introduserer Valve blant en ny måte å skrive med ved hjelp av spillspaken. I stedet for den vante, trege måten å bla seg fra bokstav til bokstav på har Half-Life-skaperen nemlig valgt å ta i bruk et blomstlignende tastaturgrensesnitt. Her deles bokstavene inn i åtte kronblader med fire bokstaver hver. Du velger hvilket kronblad du vil inn i først med analogstikken, før du velger bokstav med en av de fire frontknappene.

Om man vil delta i betatesten er det så enkelt som å koble PC-en til TV-en, klikke på storskjermknappen i Steam-klienten og begynne sofaspillingen. For øyeblikket er betatesten dessverre kun tilgjengelig på PC, men prosjektets nettsider hevder at en Mac-utgave vil være ute om ikke så alt for lenge.

Første skritt mot Steam-konsoll?

Siden mars har ryktene om en Valve-produsert Steam-konsoll florert på nettet, men ble da kjapt skutt ned av Valve-pappa Gabe Newell i et intervju. Nå kan det derimot virke som om gjengen er litt mer åpne for at noe slikt kan skje i fremtiden.

Slik ser Skyrims spillside ut i storskjermmodusen.

Kotaku har nemlig slått av en prat med lederen for storskjermmodusprosjektet, Valves Greg Coomer, som forteller at storskjermmodusen kan være første skritt på veien mot en slik dedikert Steam-maskin.

– Det vi vil gjøre er å lansere storskjermmodusen først, for så å finne ut hva folk verdsetter der. Hvordan de bruker det, og når de bruker det. Vi vil se om modusen er en god ide for et bredt spekter av forbrukere. Så kan vi se hva vi vil gjøre videre.

– Så det kan være at det logiske skrittet videre er den boksen du spør etter. Men vi har ikke staket ut veien fremover, og vi tror vi kommer til å lære en hel del gjennom denne første lanseringen, forteller Coomer.

Valve har flere jern i smia for tiden, med det nylanserte Steam Greenlight som lar nettbrukere stemme på hva de vil se på Steam, samt den nylig annonserte Linux-utgaven av Steam.

Les også: Nå kommer Steam til Linux Les også: Steam optimaliseres for TV i høst

Storskjermmodus-trailer.

Siste fra forsiden