Nå skal Microsoft og EA visstnok bli bestevenner

Anonyme kilder hevder de to har inngått partnerskap.

Ifølge nettstedet CVG planlegger EA å annonsere et partnerskap med Microsoft under en kommende Xbox-konferanse. Ingen av de to kildene kunne dog si noe om hva spillforlaget planlegger å vise til publikum, eller detaljene rundt avtalen.

Dette er i så fall ikke første gang EA inngår en type partnerskap med en av spillkonsollprodusentene. Senest i 2011 hadde Sony og forlagsgiganten en kampanje der kommende storspill fikk ekstra innhold på PlayStation-maskinene. For eksempel kunne PlayStation 3-eiere som handlet inn Battlefield 3 hovere over sine Xbox 360-brødre med en kopi av nedlastbare Battlefield 1943. Det er ikke utenkelig at det er en lignende type avtale det er snakk om her, der Microsoft og EA tilbyr mer innhold til de som kjøper deres utgave av spillet.

Sto over PlayStation 4-annonseringen

EA dukket ikke opp på Sonys nylige PlayStation 4-bonanza, og var dermed én av få forlag som ikke var på scenen for å lovprise den nye maskinen og love støtte.

Battlefield 1943 kom som bonus for de som kjøpre Battlefield 3 på PlayStation 3.

Senest tirsdag svarte EA-toppen Blake Jorgensen på hvorfor de ikke var å spore på pressekonferansen.

– Det handlet om timingen av våre egne planer, samt å forsøke å opprettholde en god maktbalanse mellom alle partene der ute, og å velge når vi ønsker å vise spesifikke spill. Mellom nå og E3 kommer dere til å få se mye, og vi og våre markedsføringsteam kommer til å velge når det passer å vise frem ting, fortalte Jorgensen under en teknologikonferanse.

I samme åndedrag understreket EA-toppen at de kommer til å gi ut spill til PlayStation 4. Som eksempel drar han frem hvor fantastisk neste Battlefield ser ut med den mengden maskinkraft, selv om han går en lang omvei for å slippe å si at spillet definitivt kommer til plattformen.

Microsoft-konferanse i april?

Microsoft har nok endel å vise under årets E3-messe. Dette bildet er fra i fjor. (Foto: Marius Kjørmo / Gamer.no)

Flere nyhetsmedier har i det siste hevdet at at de sitter på informasjon om at Microsoft skal holde et pressearrangement i april for å avduke sin kommende maskin. Ryktene om maskinen har svirret i lang tid nå, noen mer troverdige enn andre. For eksempel greide The Verge å få grabbet tak i et langt dokument som virket å inneholde detaljer om det neste Xbox-prosjektet i fjor høst – vel og merke var dokumentet tidsstemplet 2010, så hvor mye av planene som var fastlagt var er litt usikkert.

Ferskest på ryktemølla er påstanden om at neste Xbox ikke kommer til å tillate bruktspill. Senest forrige uke rapporterte MCV India at Eidos-sjefen Ian Livingstone pekte mot noe slikt i et intervju, selv om Lingstones uttalelse var heller vag.

– Neste Xbox skal visstnok kreve en Internett-tilkobling, og platene er vannmerket slik at de kun kan spilles av på én konsoll, var Livingstones småvage kommentar.

Les alt om PlayStation 4-annonseringen Les også: Valve og Star Wars-regissør skal samarbeide

Les også
Ny oppdatering til Borderlands 2 øker nivågrensen

Siste fra forsiden