Nå vender Monkey Island-skaperen tilbake til sjøs

Ron Gilbert går i strupen på Puzzle Quest med egen sjangerblanding.

Kun én uke etter at pek-og-klikk-legenden Ron Gilbert offisielt labbet ut av Double Fine løfter han sløret av sitt neste spillprosjekt.

Pirater, O'hoi!

The Cave-designeren pludrer nå med et mobilspill kalt Scurvy Scallywags in The Voyage to Discover the Ultimate Sea Shanty: A Musical Match-3 Pirate RPG. Eller, som Gilbert selv skriver, SSITVTDTUSS: AMMTPRPG om man korter det litt ned. La oss skalle det Scurvy Scallywags videre for å spare både min og din tid.

Scurvy Scally... ja, du vet resten.

I stedet for å gå tilbake til noen av eventyrspillrøttene, slik Gilbert delvis gjorde med januar-spillet The Cave, velger designeren nå å prøve seg på match-3-sjangeren, gjort populær av slike spill som Bejeweled og Puzzle Quest – et fagområde han tilsynelatende ikke skal være helt blank på. Ifølge Monkey Island-skaperen har han nemlig opparbeidet seg utallige småspill i sjangeren opp gjennom årene.

– Jeg har alltid elsket match-3-spill, det er noe zen-aktig ved det å spille dem. Det virker som om jeg lager meg selv et nytt match-3-spill hver gang jeg tester ut en ny spillmotor eller kodebase, skriver Gilbert.

Basert på en gammel prototyp

Scurvy Scallywags er faktisk basert på et tidligere match-3-spill som Gilbert, sammen med partner Clayton Kauzlaric, kodet for et par år siden, kalt Realms of Gold.

– Spillet var et rollespill, men vi ble fortalt av utgiveren at ingen ønsket å spille et match-rollespill. Selvfølgelig kom Puzzle Quest ut ett år senere og solgte en billion kopier, mimrer spillegenden.

Det som skilte spillet fra resten av gjengen den gangen var hvordan gullstykkene kunne ramle inn fra alle kanter. Denne idéen har blitt videreført i Scurvy Scallywags – nå renskes bordet basert på retningen man sveiper.

– En utilsiktet effekt av dette er at du nå kan flytte brikker langs brettet. Sammenlignet med Puzzle Quest – og så å si alle andre match-3-rollespill som har kommet – betyr dette at du faktisk kan flytte helten eller piraten rundt på brettet og posisjonere figurene sammen for å slåss, skriver Gilbert.

Scurvy Scallywags skal etter planen slippes allerede i løpet av neste måned til iPad og iPhone.

Les anmeldelse av The CaveLes om Double Fines kommende musikkspilll

Siste fra forsiden