Nazi-zombiene angriper igjen

Skytespillet Nazi Zombie Army får oppfølger.

Tidligere i år lanserte den britiske spillutvikleren Rebellion et samarbeidsfokusert skytespill som het Sniper Elite: Nazi Zombie Army. Det ble kunngjort samme måned som det ble lansert, og var langt fra noen storsatsning. Men spillet solgte langt bedre enn Rebellion hadde ventet, og dermed er det duket for en oppfølger.

Handlingen følger Karl Fairburne og tre av hans medsoldater, som må kjempe seg gjennom horder av zombier i et utbombet og krigsherjet Berlin. Her må de sette en endelig stopper for de okkulte eksperimentene, før verden oversvømmes av vandøde og de alliertes seier over Hitler-Tyskland blir en fotnote i apokalypsen.

– Vi ønsket å videreføre den demoniske, marerittaktige stemningen fra det første spillet. Miljøene, nivåene og lydsporet gir en kraftig følelse av å stige nedover i marerittet. Hvert møte og hvert nivå blir progressivt mer helvetesaktig. Og det viktigste er at vi har utvidet de vandøde nazistenes legioner med noen virkelig skremmende fiender, forteller Rebellions kreative sjef, Tim Jones.

Kan komme til konsoll denne gangen

Rebellion forteller også at de undervurderte spillernes ønske om å få en konsollutgave av Nazi Zombie Army, og at det ikke var mulig for dem å gi ut spillet på konsoll uten en utgiver. Derfor er de begeistret for initiativene fra Sony og Microsoft, som vil la uavhengige utviklere selv gi ut spill på Xbox One og PlayStation 4. Målet ser med andre ord ut til å være å også lansere en konsollutgave denne gangen.

PC-versjonen skal kome ut senere i år. Rebellion jobber også med et nytt Sniper Elite-spill.

Les også: Sniktitt på zombiespillet Dying Light

Siste fra forsiden