– Nei, Valve avlyser ingen prosjekter

Gabe Newell snakker om rykteflommen rundt oppsigelsene.

Når det utopiske spillstudioet Valve tilsynelatende velger å la om lag 25 ansatte gå, begynner spekulasjons- og ryktemølla å kverne det den er god for. Grobunnen blir også sterkere når kilder skal ha ytret til Gamasutra at oppsigelsene er knyttet til «store avgjørelser» innad i spillselskapet. I går rapporterte bransjenettstedet Gamasutra om dette, og påpekte at det virker som om store deler av de oppsagte tilhørte enten maskinvare- eller Android-deler av studioet, noe som naturlig nok får tankene over på Valves Steamboks-prosjekt.

Nei, nei og nei

I en kommentar til teknologinettstedet Engadget avkrefter Valve-gründer og frontmann Gabe Newell at det er ugler i utopiamosen, og benytter samtidig anledningen til å gi et sleivspark til spekulasjonene.

Team Fortress 2.

– Vi snakker vanligvis ikke om stabsavgjørelser av flere grunner. Det ser ut til å versere en uvanlig mengde med spekulasjoner rundt nylige endringer her, så jeg tenkte jeg skulle ta det uvanlige steget å komme med en kommentar.

– Nei, vi kansellerer ingen prosjekter. Nei, vi endrer ingen prioriteter eller prosjekter som vi har diskutert. Nei, dette handler ikke om Steam eller Linux eller maskinvare eller [sett inn spillnavn her] (sic.). Vi kommer ikke til å diskutere hvorfor enkeltpersoner jobber eller ikke jobber her, lyder det fra Newell.

Vel og merke ville ikke Valve-representanter verken bekrefte eller avkrefte oppsigelsene overfor Engadget.

Maskinvare i siktet

Valve har sparket i gang året med et stort maskinvarepress, og bedyrer at de skal gi ut sin egen stuekonsoll en gang i fremtiden. Denne skal etter planen komme med Linux forhåndsinstallert, og skal ha en kontroller som hovedinputtenhet. Brukeren skal dog kunne installere andre opperativsystemer om ønskelig.

Xi3s Piston-prototype skal være basert på denne – X7A-utgaven av Xi3-PC-ene.

Under årets CES-messe avduket Xi3 at de samarbeider med Valve om å gi ut en egenprodusert Steam-maskin, separat fra det Valve jobber med. Valve ønsker å involvere andre maskinvareprodusenter i forskjellige grader, og Xi3-samarbeidet sies å være et eksempel på hva de ønsker å oppnå.

Valve har også lagt mye arbeid i å få Steam-plattformen over på Linux dette året, og oppdaterer stadig tjenesten med nye spill. For øyeblikket er prosjektet i en betatestfase. Sist uke fikk brukere av det alternative operativsystemet tilgang til Counter-Strike: Source, og tidligere kom også Half-Life – og ingenting tyder på at den interne porteringsjobben er over helt enda.

Les også: Oppseiingar hos Valve Les også: – Neste generasjons konsoller er uinteressante

Siste fra forsiden