– Neste konsollgenerasjon kommer i 2012

Kilde hevder at EA og Ubisoft har tilgang på den nye teknologien.

I går fortalte vi at neste Xbox-konsoll ventes avslørt rett over nyttår. Og det er ting som tyder på at det faktisk er hold i ryktene.

En kilde Edge har snakket med, hevder nemlig at Ubisoft Montreal har fått tilsendt en såkalt «target box», en PC basert på de tiltenkte spesifikasjonene til den kommende Xbox-konsollen. Studioet ventes også å få utviklerverktøy til den nye konsollen i god tid før jul i år og kilden hevder at alle tegn peker mot en ny konsoll i slutten av 2012.

Edge hevder også å ha fått nyss i at flere EA-studioer også har fått tilsendt en slik «target box». Konkrete spesifikasjoner har de derimot ikke fått høre om, men det antas at AMD skal levere en spesiallaget grafikkprosessor.

PlayStation 4-spill

Etter sigende skal også et større Sony-eid studio nå ha sluttet fullstendig med PlayStation 3-utvikling, for nå å fokusere helt og holdent på den neste konsollgenerasjonen. Det ikke navngitte studioet skal også være involvert i utviklingen av grafikkteknologien som skal inn i den neste konsollen.

Da den nåværende konsollgenerasjonen ble lansert, hadde Microsoft ett års forsprang på konkurrenten. Sony har først nå begynt å nærme seg salgstallene til Microsoft, med henholdsvis 55,5 millioner solgte PlayStation 3, mot 57,6 millioner solgte Xbox 360.

Det er derfor ikke helt fjernt å anta at Sony vil forsøke å henge tettere på konkurrenten denne gang.

Noen offisiell informasjon om eksistensen av en ny konsollgenerasjon har vi altså ennå ikke fått, men det dukker stadig opp nye tegn på at denne bekreftelsen ikke er langt unna.

Les også: – Neste konsollgenerasjon blir den siste
Les også: Neste Windows får Xbox Live

Siste fra forsiden