Neste Skyrim-utvidelse tar form

Tilbake til Solstheim i desember.

Bethesda Softworks har gitt ut nye bilder og informasjon fra den kommende Skyrim-utvidelsen Dragonborn. Pakken lanseres for Xbox 360 den 4. desember, men det er ikke klart når den kommer til PC og PS3. Handlingen foregår på øya Solstheim, som vi sist stiftet bekjentskap med i Morrowind-ekspansjonen Bloodmoon. Øya ligger nord for provinsen Morrowind, og er i hovedsak bebodd av mørke alver og de innfødte, nordiske Skaal-folkene.

Mine gamle Redoran-allierte.

Landskapene i Solstheim skal være en blanding av askefylte ødemarker og isbreer. Øya inneholder flere byer å utforske, inkludert den store kolonien Raven Rock. Men det er ikke bare Solstheim som blir utforsket i Dragonborn, for vi får også reise til et nytt daedrisk rike (altså en slags magisk dimensjon), hvor vi får lære nye og skumle egenskaper. Et av skjermbildene heter Oblivion, så det kan godt være vi får besøke helvetesdimensjonen fra det forrige Elder Scrolls-spillet.

Ellers skrytes det selvsagt av nye grotter, fiender (inkludert fyren i toppbildet, en «ash spawn») og våpen. På utstyrsfronten inkluderes de erketypiske chitin-rustningene fra Morrowind.

Handlingen omfatter kampen mot en mektig fiende. I Skyrim gikk vi rundt og antok at vi var den eneste «dragonborn» i Tamriel, men det viser seg å være feil. Den eldste dragefødte lever nemlig fortsatt, og nå har han av en eller annen grunn bestemt seg for å skape trøbbel.

Vi loves nye egenskaper, som muligheten til å temme drager og ødelegge fiendenes viljestyrke. Skjermbildene viser også en mann som rir på en drage, og det ville vært litt skuffende om dette var en egenskap forbeholdt fiendene, så vi krysser fingrene.

De nye skjermbildene kan du se på ekspansjonspakkens produktside.

Les også: Nytt håp for Skyrim-innhold til PlayStation 3
Les også: Anmeldelse: The Elder Scrolls V: Skyrim

Siste fra forsiden