– Neste Xbox vises frem om én måned

Rykter hevder konsollen kommer i flere varianter og vil koste en del.

Det har de siste dagene vært mye blest rundt Microsofts nye spillkonsoll grunnet rykter om krav til vedvarende Internett. Nå har den anerkjente teknologibloggeren Paul Thurrott blusset opp diskusjonen om den uannonserte konsollen ved å komme med enda flere påstander. Han driver blant annet et eget nettsted og er medvert i en podcast kalt «What The Tech», det var her han kom med uttalelser om at Microsoft planlegger å avduke konsollen 21. mai og en lansering i november. Samtidig hevder også teknologistedet The Verge at de har snakket med kilder med nær knytning til Microsoft som sier mye av det samme.

Kostbar konsoll

I følge Thurrott vil konsollen også være dyr, rundt 500 dollar for standardutgaven og 300 dollar for en abonnement-basert konsoll. Akkurat hva han legger i abonnement-basert konsoll er vanskelig å si, men det kan bety at du knytter deg til en betaltjeneste over en viss tid.

Sammenligner vi med hva Xbox 360 kostet da den kom, kan det virke som om Microsofts neste konsoll blir et par hakk dyrere. Utsalgspris i Nord-Amerika var 399 dollar for Xbox 360, altså blir den kommende konsollen kostende 100 dollar mer om ryktene stemmer.

Xbox 360 blir åtte år i høst. På tide med noe nytt?

Et av de andre punktene Thurrott trekker frem er mangelen på bakoverkompabilitet, altså muligheten til å spille Xbox 360-spill. Løsningen til Microsoft skal dermed være å lansere en separat konsoll til 100 dollar som foreløpig har kodenavnet «Stingray». Den skal være en nyversjon av den Xbox 360-konsollen vi kjenner i dag og skal kunne spille denne generasjons spill og bruke underholdningstjenestene.

Teknologibloggeren stiller seg også bak ryktene om nettkrav, men innrømmer at han er usikker på hva det vil bety for spillerne i praksis.

Medieboks lagt på is

Det har tidligere gått rykter om at Microsoft har jobbet med en medieboks, ala Apple TV, som skal ha fokus på underholdning og småspill. Skal vi tro Thurrott er dette prosjektet nå lagt på is fordi Microsoft var redde for å forvirre kundene.

Han snakker om den nye Xbox-konsollen under kallenavnet Durango, som har vært brukt lenge, men mener at det endelige navnet bare vil være «Xbox». Kanskje ikke en urealistisk tanke, ettersom blant annet Apple har brukt samme strategi med sin iPad.

Les også ryktene om at Microsofts neste krever nettMicrosoft-topp tror at spill i fremtiden bryker skyteknologi

What the Tech-episoden med Xbox-ryktene.

Siste fra forsiden