Nier: Automata

Nier: Automata skal endelig fikses på Steam

Square Enix slipper etterlengtet oppdatering denne uken.

Square Enix

Fire år etter lanseringen av Nier: Automata skal Steam-versjonen omsider fikses. Square Enix og utvikler Platinum Games forteller at en oppdatering for spillet rulles ut denne uken, nærmere bestemt 15. juli.

Nier: Automata.
Square Enix

Ifølge utgiveren skal oppdateringen rydde opp i en haug av problemene som først ble oppdaget i Steam-versjonen i 2017. For eksempel skal filmsekvensene kjøre i 60 bilder i sekundet og i riktig sideforhold, mens deler av brukergrensesnittet er oppgradert til 4K-oppløsning.

I tillegg skal musepekeren visstnok slutte å dukke opp på skjermen med jevne mellomrom når man spiller med håndkontroller – noe som må sies å være grådig irriterende.

Lang ventetid

Lanseringen av oppdateringen markerer slutten på en lang og frustrerende ventetid for fans av det kritikerroste spillet. Frem til nå har spillere vært avhengige av modifikasjoner for å få Nier: Automata til å kjøre på optimalt vis, mens Square har unnlatt å komme med en offisiell fiks.

Frustrasjonen toppet seg tidligere i år, da det ble oppdaget at mange av feilene var borte i PC-versjonen på Xbox Game Pass for PC. Kort tid etter kunngjorde Square at arbeidet var i gang med en Steam-oppdatering, og det er altså denne vi får nå.

LES OGSÅ: Vår anmeldelse av Nier: Automata »
LES OGSÅ: Nier: Automata reddet Platinum Games fra totalkollaps »

Siste fra forsiden