Nintendo er skuffet over Wii U-salget

Men ønsker ikke å kutte prisen med det første.

I en investoropplysning sluppet torsdag (via Eurogamer) forteller Nintendo-sjefen Satoru Iwata at det ikke er noen planer om å lempe på Wii U-prisen. Kvartalsrapporten kommer bare én dag etter at Nintendo måtte innrømme at salget av konsollen gikk dårligere enn forventet.

– Med Wii U har vi bestemt valgt å legge prisen under produksjonskostnadene, så vi planlegger ikke å sette ned prisen. Jeg vil understreke dette tydelig, forteller Iwata.

Den resolutte meldingen kommer bare én dag etter at Nintendo fortalte at de senket salgsforventingene betraktelig. Frem til nå har Nintendo hatt et mål om å få slengt 5,5 millioner konsoller ut på markedet innen 31. mars i år – nå er forventningene senket til 4 millioner.

Ingen ny 3DS-situasjon

Den profilerte lederen bedyrer samtidig at selskapet har tatt lærdom fra problemene med Nintendo 3DS – en annen av Nintendos mindre suksessfulle lanseringer.

Det nye Yoshi-spillet.

Den gang kuttet selskapet prisen med 20 prosent bare måneder etter lansering, og Iwata skyldte på at lanseringsvinduet for den håndholdte konsollen kom etter det kritiske julesalget. Men selv om Nintendo denne gang greide å komme i butikken før julenissen tok sin årlige gaverunde, skuffer salget. Iwata tror dette kommer av dårlig kommunikasjon.

– Det har blitt tydelig at vi ikke har greid å fremstille verdien av produktet vårt. Vi kommer til å gjøre om på dette innen spillbiblioteket utvides, samtidig som vi kommer til å polstre utvalget med titler som gjør at forbrukerne kan forstå Wii U-konsollens appell, sier sjefen.

Monolith Soft neste spill.

Forrige uke annonserte Nintendo en drøss med Wii U-spill under en av sine nettkonferanser, Nintendo Direct. Da fikk vi høre om en oppdatert utgave av GameCube-spillet The Legend og Zelda: Wind Waker, et nytt Yoshi-spill i strikkestil, en kryssning mellom Fire Emblem- og Shin Megami Tensei-seriene, og det neste spillet fra Xenoblade Chronicles-utvikleren Monolith Soft.

Nintendo sitter utvilsomt på en imponerende liste med titler i sterke serier, og håper nå sikkert at konsollsalget vil ta seg opp når de får dyttet noen av spillene ut av utviklingsstudioene.

Les også: Smash Bros, Mario Kart og 3D-Mario på vei til Wii U Les også: Virtual Console kjem til Wii U

Siste fra forsiden