– Nintendo utvikler ny 3DS uten 3D

Ryktene sier at Nintendo pønsker på noe – men hva?

Lanseringen av den nye håndkonsollen, 3DS, har ikke gått som forventet for Nintendo. Labre salgstall tvang den japanske spillgiganten til å kutte 3DS-prisen drastisk et halvt år etter lansering. Som plaster på såret til de som faktisk hadde kjøpt konsollen før priskuttet, har Nintendo lovet 20 gratis spill via sin eShop.

Men nøyer Nintendo seg med bare priskuttet? Ifølge ryktebørsen har selskapet nemlig mer i gjære.

Blir Vanntempelet lettere uten 3D?

I september sparkes den årlige spillmessen Tokyo Game Show i gang, og nå har Nintendo bekreftet at de kommer til å ha et 3DS-arrangement i forkant av dette, melder Edge. Og det er spekulasjoner rundt dette arrangementet som nå sprer seg som ild i tørt post-Gamescom gress.

Den franske siden 01net, som tidligere har hatt tidlig informasjon om både Wii U og Vita, hevder rett og slett at Nintendo jobber med en 3DS hvor 3D-funksjonen fjernes.

Kildene siden har snakket med mener at Nintendo har mislyktes i å overbevise foreldre om at 3D-funksjonen ikke er skadelig for deres håpefulle små, og at spillgiganten derfor nå vurderer å lansere en redesignet, 3D-fri konsoll under et nytt navn.

Nintendo skal også, ifølge samme kildene, ha innsett at dagens spillere foretrekker to analoge stikker. Derfor skal de etter sigende jobbe med et slags tilleggsutstyr som kan monteres på 3DS-en for å gi spilleren nettopp dette. Nintendo skal også ha oppmuntret spillutviklerne sine til å lage spill beregnet på to analogstikker.

Om ryktene holder vann eller ikke får vi muligens vite når Nintendo holder sitt 3DS-arrangement 13. september.

Les også: – 3DS trenger bedre spill

Siste fra forsiden