Nintendo viser nye spill til GameCube

Det meste på årets pressekonferansa med Nintendo ble så klart overskygget av Nintendo DS. Til tross for en blendende DS klarte vi å få med oss litt om noen kommende spilltitler også.

Side 1
Side 2

11. mai var dagen Nintendo hadde valgt for å vise frem alle sine nyheter for tida fremover. Det hele startet sakte opp med filmklipp fra de heteste titlene for Nintendos GameCube den kommende tida. Mens store høyttalere og rumlende bass prøvde det beste de kunne å sprenge en hver trommehinne innen 500 meters radius, flakket bilder fra Metroid Prime Echoes, Resident Evil 4 og Star Fox på storskjermen lengst framme i lokalet. Stemningen steg i takt med det vi fikk vist på skjermen. Mange hadde nok vært fornøyd om det hele hadde sluttet allerede da. Heldigvis for oss andre med litt mer bakkekontakt fortsatte Nintendo å lesse på med nyhet etter nyhet.

Ikke bare DS
Den viktigste nyheten var så klart Nintendo DS og all informasjonen som kom rundt den. I denne artikkelen derimot skal vi fokusere på noen av de kommende spillene for Nintendo GameCube. De allerede nevnte spillene startet altså showet. Derfra fortsatte kappløpet, kun avbrutt av informasjon og detaljer rundt det økonomiske fra Nintendos sjefer. Kappløpet inneholdt en rekke spill som muligens kan klare å blåse litt liv i Nintendos lille boks. Til tross for at salget av GameCube tok kraftig av mot slutten av 2004, og kjempet seg opp til en andre plass på salgslistene sliter den fortsatt i motbakke når det gjelder spillbiblioteket. Det er noen gode spill, men det totale antallet har vært i minste laget.

Spillene vi så i dag er titler som burde kunne hjelpe til med dette problemet. De fleste er oppfølgere til tidligere spill, men de er ikke mindre etterlengtet av den grunn. Det er vel få spillere verden over som ikke ser frem til oppfølgeren til Metroid Prime, som ble kåret til et av fjorårets absolutt beste spill. Med Metroid Prime: Echoes følger Nintendo opp suksessen og tar den enda et par hakk videre. Med heftigere gameplay, flere muligheter og oppgradert grafikk ser det lyst ut for gamere flest.

Splitter nytt Resident Evil
Et nytt spill i Resident Evil-serien er også på vei. Med Resident Evil 4 fornyer Nintendo serien kraftig. Det er ikke lenger snakk om forhåndsrendrede baner og småkranglete kamerasystem. Nå er det "ekte" 3D og forrykende grafikk som gjelder. De klippene vi så viste et spill som tar et langt steg framover fra de tidligere utgavene. Rå action er fortsatt hovedingrediensen og klippene skuffet ikke. Forvent deg en kombinasjon av rå vold, heftig grafikk og brutalitet uten sidestykke.

Skjermbilder fra Resident Evil 4

Det ble også vist en rekke andre spill før den største spillnyheten for dagen ble avslørt. Den nyheten kommer vi tilbake til et par avsnitt ned. Først tar vi en rask gjennomgang av resten av spillene. Fox McCloud og resten av Star Fox-laget er tilbake i full form. Denne action-skyteren støtter både enkelt- og flerspiller med opp til fire spillere. Spillet har fått slippdato i slutten av november for USA, når det kommer til Norge er derimot ikke godt å si. Tilbake er også Kaptein Olimar fra suksessen Pikmin. Denne gangen har han med en medhjelper på laget for å kunne kontrollere Pikminene dine enda bedre. Pikmin 2 er satt opp med slipp 30. august i USA, overraskende og uvanlig nok har Europa fått en tidligere slippdato enn USA. I Norge slippes spillet i følge Nintendo allerede i slutten av juni.

Skjermbilder fra Star Fox
Side 1
Side 2

Siste fra forsiden