Noobwork - Heroic

«Noobwork» ferdig i Heroic

Fjernes som daglig leder i Heroic Group etter at Krow Bidco AS sikret aksjemajoritet.

Heroic/Omaken

I en uttalelse på X forteller Heroic at de velger å skille vei med Joachim «Noobwork» Haraldsen som CEO i Heroic.

I tillegg til Haraldsen trer fire styremedlemmer ut etter at Krow Bidco AS sikret seg 92,52 prosent av selskapets aksjer.

Haraldsen grunnla Omaken Sports, organisasjonen bak Heroic, etter at selskapet samlet inn 150 millioner kroner i en emisjon – den største i norsk e-sport-historie til dags dato.

Årsregnskapet for 2022 viste dog blodrøde tall, med et minus på 217 millioner kroner fordelt mellom de to selskapene Heroic AS og Heroic Group AS.

Fjerner Haraldsen som sjef

I en nyhetsak via NOTC forteller Heroic at Haraldsen fjernes fra rollen som daglig leder og at Memnia Papadoupoulou nå fungerer som daglig leder midlertidig. Papadoupoulou vil også gå inn som styreleder i Heroic.

Endringen skjer etter at Heroic 27. juni meldte at Krow Bidco AS hadde sikret seg nesten alle aksjene i selskapet. Med en pris på 2 kroner per aksje blir kjøpssummen på rundt 55 millioner kroner – om lag en tredjedel av pengene selskapet samlet inn i emisjonen.

Det betyr at styret i Heroic kun består av Miochalis Neokleous og Memnia Papadoupoulou.

LES OGSÅ: Tommy «Taiga» Le ute av OG

Økonomisk trøbbel til tross for e-sportslig suksess

Haraldsen og Omaken Sports overrasket mange da de gikk inn i Counter-Strike og kjøpte det danske laget Heroic fra Seranades Global Inc. Det danske CS:GO-laget har siden oppkjøpet fortsatt å hevde seg som et av verdens beste lag. Likevel har driften bak laget ikke vært av samme kaliber.

I mars måtte organisasjonen ut og samle penger for å kunne sikre videre drift. Etter et ekstraordinært styremøte klarte Heroic å sikre de nødvendige 10 millioner kronene de trengte for å kunne drifte videre over sommeren. Men i mai ble det kjent at Heroic kunne bli solgt til det norske aksjeselskapet Krow Bidco AS for 2 kroner per aksje.

LES OGSÅ: SLY: – Foretrekker internasjonalt lag - men er åpen for norsk superlag »

Siste fra forsiden