Nordmenn spillmatiserer G.I. Joe

Actionheltene får en ny vår i en kommende DOTA-klone.

Om du vokste opp på åttitallet, er sjansene store for at du på et eller annet punkt lekte med en G.I. Joe-figur, leste en av de mange tegneseriene om actionheltene eller fulgte med på den populære TV-serien. Snart får du herje med figurer som Snake Eyes og Cobra Commander i digital form.

Konseptkunst av figuren Jinx.

I juni utgis G.I. Joe: Special Ops, en DOTA-klone utviklet av norske Artplant, i samarbeid med lisensholderne Hasbro og SyFy Games. Når tiden kommer får vi ta knerten på Cobra, eller omvendt, gjennom Facebook eller SyFy Games-siden.

Korte kamper

– Vi ønsker å lage noe spesielt, samtidig som vi skal gi en autentisk og tøff G.I. Joe opplevelse. At vi også kan gjøre dette på Facebook-plattformen er jo noe nytt. Det finnes ikke så mange «ekte» action spill på plattformen i dag, men nå er vi jo i ferd med å gjøre noe med det! Jeg tror mange gamere har savnet slike spill på Facebook, så det blir veldig spennende å se hvordan det går, skriver spillprodusent Trond Vidar Johansen i en pressemelding.

Det sosiale spillet skal ha fokus på korte arenakamper mellom 15 og 45 minutters lengde, som skal være perfekte å ta «mellom møter» ifølge SyFy-sjefen David Howe. Det blir mulighet til å leke med både G.I. Joes og skurkene Cobra. Utseendet deres skal være en potpurri av de ulike tolkningene gjennom årene, alt etter hva som passer best.

Viktig for Artplant

Norske Artplant er nok mest kjent for suksessen de har hatt nettleserspillet Battlestar Galactica. De jobber i skrivende stund også med en massiv nettrollespilltolkning av svært populære Game of Thrones, samt et mech-strategispill kalt Mech Tactics. Ifølge studiosjefen Jack Wulff, er dette et viktig steg for dem som spillselskap.

«At vi kan være med å forme vår del av dette er jo veldig gøy, men det er også et viktig steg for Artplant som selskap. Dette er det første større spillet hvor vi er medansvarlige både på utviklingen og den operasjonelle driften, og det blir derfor en ekstra spennende utfordring», skriver han i pressemeldingen.

Dette er langt ifra første gang noen velger å bryne seg på en spillversjon av actionfigurene. Senest i 2009 utga EA og Double Helix et spill basert på filmen G.I. Joe: Rise of Cobra.

Siste fra forsiden