Norsk grøsser tar verden med storm

I det unike spillet Among The Sleep spiller du en toåring.

Hamar-baserte Krillbite Studio har et unikt spill på gang. Det heter Among The Sleep, og gir deg rollen som et to år gammelt barn. En kveld, etter at du har blitt lagt i senga som vanlig, begynner merkelige ting å skje rundt deg. Er det bare din livlige fantasi som spiller deg et puss, eller har du havnet midt i en nyinnspilling av Poltergeist?

Spillet lar deg oppleve verden fra barnets synsvinkel, og byr på massevis av utforskning av både kjente og ukjente miljøer. I grenselandet mellom drøm og virkelighet kan vi se frem til å møte surrealistiske vesener og løse fysiske og mentale utfordringer. Adrian Tingstad Husby fra Krillbite Studio forklarer:

– Among The Sleep fokuserer mye på utforsking og fysisk interaksjon med omgivelsene. Dette kan være alt fra å krabbe under gjenstander, til lage en trapp ved å dra ut skuffer eller å dytte og klatre på stoler. Disse egenskapene vil man definitivt bruke både til å gjemme seg for farer og til å løse puzzles. Mange har dratt paralleller til Amnesia allerede, og selv om det er store forskjeller er dette for så vidt noe vi er fornøyde med. For eksempel blir det også lite slåssing og poengjag i Among the Sleep.

Stemningsfull teaser.

Internasjonal oppmerksomhet

Da Krillbite nylig lanserte en teaser-film fra spillet fikk det svært mye internasjonal oppmerksomhet. Epic-veteranen Cliff Bleszinski twitret entusiastisk om spillet, og det anerkjente magasinet Edge var blant de første nettstedene som la merke til spillet.

– I det vi lanserte gameplay-teaseren føltes det nesten ut som om internett eksploderte i vår favør. Spillet dukket plutselig opp på verdens største spillsider, én etter én! Den overveldende positive oppmerksomheten og alle tilbakemeldingene gjør oss både ydmyk og oppskaket. Det er rett og slett bare grenseløst morsomt og motiverende for alle i teamet å se hvor mange som liker idéen vi har jobbet på, forteller Husby til Gamer.no.

Det er utvilsomt den spesielle ideen bak spillet som er årsak til all oppmerksomheten spillet har fått, og Husby forteller at det ferske studioet ønsket å gjøre noe unikt fra starten av:

Hva om monsteret under senga er virkelig?

– Among The Sleep startet som bachelorgraden til de fleste i firmaet, før vi gikk ut fra Opplevelsesproduksjon og Interaktive Medier ved Høgskolen i Hedmark sist sommer. Dette var en idé vår spilldesigner Anders Ugland hadde tenkt på en stund før vi startet, og med hans overbevisende beskrivelser og billedlige gestikuleringer var gruppen solgt fra dag én! Vi liker godt spill som våger å tenke nytt, og som ikke reproduserer tidligere oppskrifter – så dette er nok en av de store drivkreftene for hvorfor vi valgte å gå for denne idéen.

Han fortsetter:

– Siden da har vi jobbet omtrent dag og natt på prosjektet, bortsett fra når vi har måttet ta på oss deltidsjobber og konsulentoppdrag for å finansiere knekkebrødene. Heldigvis har både NFI og Innovasjon Norge vært så fantastiske at de har støttet prosjektet, som er en av grunnene til at vi har klart å komme oss hit vi er i dag.

Planen er å lansere Among The Sleep for PC og Mac, en eller annen gang til neste år. Du kan følge utviklingen på Krillbites blogg.

Les også: Norsk rollespill fikk pengestøtte
Les også: Verdens skumleste spill får oppfølger

Les også
Anmeldelse: Among the Sleep

Siste fra forsiden