Norsk indiespill lansert på nettet

Shadow of the Game handler om livet i og utenfor et massivt flerspillerspill.

Den norske indieutvikleren DeRail Games har nettopp lansert Shadow of the Game på nettet. Dette er et stort og omfattende rolle/eventyrspill, hvor handlingen sees ovenfra. Spillet handleer ikke om noen verdensomspennende konflikt eller onde makter, men følger rett og slett en gjeng gamere, som lever sine liv både i og utenfor et massivt flerspillerspill.

– Shadow of the Game er et eksperimentelt rollespill med sterkt fokus på historiefortelling. Et utrykk som ofte dukker opp når vi snakker om Shadow of the Game er «visual novel» ettersom vi har valgt å fokusere på historiefortelling istedenfor tradisjonelt «gameplay». Her er det ingen helsemålere eller ekstra liv, alt du gjør påvirker historien og man må bare spille videre samme hva som skjer. Historien utvikler seg basert på de valgene du gjør, og i starten blir du satt i situasjoner hvor du må gjøre flere valg som kommer til å forme resten av plottet, forteller Bjørnar Herstad fra DeRail Games.

Shadow of the Game.

Han fortsetter:

– Man spiller personer som spiller et MMO, og historien tar utgangspunkt i en konflikt i et stort guild inne i et populært MMO. Guildet forbereder seg på å ta siste bossen, i det siste raidet i det som er den siste utvidelsen for MMO-spillet. Det er proppet med referanser til filmer, spill, MMO-kultur, spillindustrien generelt og mye mer, og deler av historien parodierer de store MMO-ene og kulturen som har utviklet seg rundt disse.

Ifølge Herstad er spillet bygd opp rundt tre hovedelementer, nemlig interaktive dialoger, gåter og en omfattende historie med mange deler og store muligheter til å påvirke handlingens utfall. I tillegg til hovedhistorien loves vi en rekke mindre historier underveis i spillet.

Spillet er ute på flere digitale portaler.

Bred distribusjon

Shadow of the Game er tilgjengelig på et stort utvalg digitale distribusjonsportaler, inkludert GamersGate og Desura. Utviklerne ønsker også å bringe spillet til Steam, men må som så mange andre indie-utviklere gjennom Greenlight for å få innpass på PC-markedets største digitale salgsarena.

– Vi håper at så mange som mulig tar seg tid til å teste Shadow of the Game. Vi er klar over at med så mye dialog og eksperimentell stil er dette et nisjespill, men vi har allerede mottatt masse bra tilbakemeldinger fra folk som enten har spilt demoen eller betaen. Det er et «elsk eller hat»-spill. En annen ting som er veldig kult er at vi har klart å få til en så utrolig bred dekning på markedet, sammen med Gamersgate, Desura og en rekke andre vil det i løpet av helgen være opp mot 60 spillportaler som selger spillet, sier Herstad.

Demo-versjonen kan du laste ned på GamersGate. Mer informasjon er å finne på spillets offisielle nettsted.

Les også: Norsk grøsser tar verden med storm
Les også: Demo: Break a Leg

Siste fra forsiden