Norske Festival of Magic kommer til Wii U

SnowCastle Games tror de kan gjøre mye spennende med Nintendo-konsollen.

For tiden pusler norske SnowCastle Games med Festival of Magic – et turbasert rollespill som trekker inspirasjon fra østlige storheter som Final Fantasy, og vestlige eventyr som The Secret of Monkey Island. Fra før av er det kjent at spillet kommer til Windows, Mac, mobiltelefoner og nettbrett.

Tirsdag kveld kunne det Oslo-baserte studioet fortelle at det kommer en utgave av spillet til nettbutikken eShop på Wii U. SnowCastle Games kan dermed skryte på seg å være en av få norske utviklere som kan kalle seg en offisiell Nintendo-utvikler.

– Har ivrige følgere på Nintendo-konsoller

Studio-toppen Bendik Stang ser frem til å ta fatt på utviklingen av Wii U-utgaven, og tror det skal gå helt strålende.

Konseptskisse fra Festival of Magic.

– Vi har en ivrig gruppe med spillere på Nintendo-plattformene som gleder seg nå. Og da vi var på Game Developers Conference i år fikk jeg se hvor lett det virker med Unity-utvikling til Wii U. Det ser ikke ut som om det er noe vanskeligere enn å utvikle iPad-versjonen som vi uansett har planlagt, sier Stang til Gamer.no.

SnowCastle har ikke planer om å lage en halvgjort utgave av Festival of Magic til Wii U. Konsollen benytter seg av en ekstra skjerm på kontrolleren, i tillegg til det vante tv-bildet, og utvikleren kommer til å utforske hvilke muligheter dette gir.

– Festival of Magic har flere spillmoduser. Den ene handler om ressurssanking og planting, mens den andre handler om rollespill og kamper. Det betyr at vi må tilpasse spillet til enhetene. På Wii U, som har flere skjermer, kan vi gjøre ganske mye, kan Stang fortelle.

Millioner fra NFI

Festival of Magic satser på turbaserte kamper.

Festival of Magic kommer etter planen til høsten en gang, etter å ha vært i utvikling et par år nå. SnowCastle Games har de siste årene greid å sikre seg gode tilskudd fra Norsk filminstitutt – totalt har de fått 2,5 millioner kroner fra fondet.

Da vi tok en titt på spillet tidligere i år fortalte vår utsendte skribent om et spennende potensial. Han virket særlig interessert i kryssplattformspillingen, der man kan utføre ulike oppgaver i spillet avhengig av hvilken enhet man spiller på.

Les også: Vi har sett på en del andre norske indie-spill Les også: Norske Krillbite satser på Kickstarter for å få ferdig Among the Sleep

Siste fra forsiden