Ny eier for Game i Norge

Spillutgiveren Nordic Games kjøper de norske og svenske Game-butikkene.

Den internasjonale Game-kjeden med spillbutikker har slitt kraftig med økonomien, og i Storbritannia har selskapet stengt 211 butikker og sagt opp 2700 ansatte. Game har også vært til stede i Skandinavia, og de har 11 butikker i Norge og 44 i Sverige, men de har til nå vært uberørt av kjedens internasjonale problemer. Nå er det klart at de har fått nye eiere.

Kjøperne av de norske og svenske Game-butikkene er Nordic Games, den svenske spillutgiveren som for en tid tilbake kjøpte restene av østerrikske JoWooD. Nordic Games er kanskje mest kjent for sine We Sing-spill, og de ga også ut PC-versjonen av Alan Wake. Nå blir de altså en viktig aktør i det nordiske butikkmarkedet også.

– Jeg ser et stort potensial i Game. Med en helt ny strategi, butikkenes gode lokalitet, loyale kunder, positive distributører og kompetente ansatte, er vi overbevist om at vi skal få profitten tilbake til Game, sier Nordic Games-sjef Lars Wingefors.

Butikkene kommer fortsatt til å gå under navnet Game, og det ser ikke ut til at noen av kjedens 270 ansatte må gå som et resultat av oppkjøpet. Ifølge Gamesindustry.biz hadde den nordiske grenen av Game en omsetning på 450 millioner svenske kroner i 2011. Kjøpet inkluderer Games nordiske nettbutikk.

Les også: Svensker kjøper JoWooD
Les også: Game er reddet

Siste fra forsiden