Ny og slankere PlayStation 3

Sony lanserer ny modell allerede denne måneden.

I forkant av spillmessen Tokyo Game Show har Sony annonsert en ny PlayStation 3-modell. Den skal være 25% mindre og 20% lettere enn dagens modell, og får en ny og slankere design. Den nye modellen lanseres med 500 GB harddisk, allerede 28. september i Europa. 12. oktober kommer en billigere modell, med 12 GB flash-minne i stedet.

Vi har ikke fått noen norsk pris på de nye modellene, men ifølge PlayStation-bloggen blir veiledende pris i Europa cirka 300 euro (altså litt over 2200 kroner) for 500 GB-modellen og cirka 230 euro (litt over 1700 kroner) for 12 GB-modellen. I USA og Japan lanseres også en hvit 250 GB-modell.

Modellen med harddisk på 500 GB vil introduseres i en pakke som også inkluderer fotballspillet FIFA 13.

Amerikanerne får 250 GB-utgaven 25. september, mens 500 GB-utgaven ikke kommer før 30. oktober. I Japan lanseres begge disse modellene 4. oktober. Det ser ikke ut som utgaven med 12 GB flash-minne lanseres utenfor Europa.

I forbindelse med nylanseringen vil Sony også legge ut en ny billigspillserie for salg. Den heter PS3 Essentials, og inkluderer populære og kritikerroste PS3-spill til redusert pris. Konsollen er nå inne i sitt syvende år på markedet, så det er en god del spill å velge mellom. Utvalget inkluderer alt fra Uncharted: Drake's Fortune til Driver: San Francisco, og du kan se en fullstendig liste hos Sony.

Under finner du noen bilder av den nye modellen.

Les også: Bilder av ny PlayStation 3-modell lekket
Les også: Sonys spilldivisjon tapte 270 millioner kroner

Siste fra forsiden