Ny Overlord-opplevelse fra Triumph

Kan være Overlord 3.

Det har gått nærmere fire år siden det siste spillet i Codemasters' Overlord-serie ble lansert, og fremdeles har vi ikke hørt et pip om en mulig oppfølger til det svært godt mottatte Overlord 2. Dette kommer mest sannsynlig som en følge av de britiske utgivernes nyervervede fokus på å bare jobbe med bilspill fra og med høsten 2012.

Nå kan det imidlertid virke som om utviklerstudioet Triumph Studios har et ess eller to ermet. I samtale med Eurogamer-journalist Robert Purchese har det nederlandske utviklerstudioet nemlig avslørt at det jobber med det de omtaler som et «Overlord-aktig» spill. Hvorvidt det er snakk om Overlord 3 eller ei kan ikke studioet røpe på nåværende tidspunkt, men medeier Lennart Sas forteller de definitivt har noe Overlord-relatert på gang.

– Overlord er en serie som både publiseres og eies av Codemasters. På nåværende tidspunkt har vi vært i samtale med dem, men jeg kan dessverre ikke fortelle mer om akkurat dette. Overlord er fremdeles noe vi er veldig glad i, og vi skulle gjerne annonsert et nytt spill i serien nå snart, men ikke enda – ikke akkurat nå.

Triumph publiserte dette bildet på Facebook.

Vil tilbake til konseptet

Sas forteller at studioet uansett har planer om å vende tilbake til stilen og universet som preget de to første Overlord-spillene, enten med eller uten Codemasters.

Samtidig har det nylig vært aktivitet på utviklernes Facebook-sider, hvor de skriver følgende:

– Vi har gjort omfattende arbeid med spillmotorer, samt skapt prototyper som antagelig hadde appellert stort til tilhengere av Overlord-serien. Men slik situasjonen er i spillindustrien akkurat nå, med det kommende generasjonsskiftet tatt i betraktning, er det dessverre ikke et optimalt tidspunkt å ta prosjektet ut i full produksjon – foreløpig. Vi håper at vi i fremtiden vil kunne gi dere humoristiske rollespill, med artige undersåtter.

Triumph Studios er i disse dager aktuell med det turbaserte strategi-spillet Age of Wonders 3, som ble annonsert nå på onsdag. Det spillet har planlagt lansering høsten 2013

Les også: Anmeldelsen av Overlord II Les også: Gjensyn med Age of Wonders

Siste fra forsiden