Ny PlayStation 3-oppdatering reparerer låste konsoller

Slik retter du Sonys konsolldrepende blunder fra forrige uke.

For åtte dager siden sendte Sony ut en oppdatering til alle Playstation 3-konsoller som førte til at den låste seg for mange. De fjernet oppdateringen så fort som mulig da de oppdaget problemet, men tusenvis av brukere satt likevel igjen med spillkonsoller som ikke ville starte.

Nå har Sony endelig sluppet en oppdatering som fikser problemet. Skulle du være påvirket av den irriterende feilen fra forrige oppdatering vil du være nødt til å skaffe deg en minnepinne, og laste ned oppdateringen via PC-en og sette PlayStation 3-konsollen i sikkerhetsmodus.

Slik retter du problemet

Dersom du ikke ble rammet av problemet, eller om du ikke rakk å laste ned 4.45-oppdateringen før Sony trakk den, burde det ikke være noe problem å laste ned oppdatering 4.46 nå. Om du er en av de mange uheldige som opplevde at konsollen gikk ad undas, kan du rette opp problemet ved å følge oppskriften nedenfor.

Steg 1:Du trenger en USB-lagringsenhet med minst 168 MB med ledig plass, og som være formatert i FAT32-format. På denne oppretter du en mappe som heter «PS3». I «PS3»-mappen oppretter du så en undermappe som du kaller «UPDATE».

Har problemet forhindret The Last of Us-spilingen?

I «UPDATE»-mappen legger du oppdatering 4.46, som du kan laste ned fra Sonys nettsider. Filen skal hete «PS3UPDAT.PUP»

Steg 2: PlayStation 3-konsollen må være skrudd av. Trykk på, og hold inne på-knappen til du hører et pip. Fortsett å hold i om lag fem sekunder til, frem til du hører nok et pip. Hold fremdeles knappen inne til du hører et tredje pip. Dette vil gjøre at konsollen skrur seg av igjen, og du kan ta fingeren vekk fra på-knappen.

Gjør akkurat den samme på-knapp-prosessen slik den beskrives ovenfor én gang til. Når du kommer til det tredje pipet, vil du denne gangen i stedet høre to kjappe pip etter hverandre. Slipp på-knappen igjen. Du skal nå være i det PlayStation 3s sikkerhetsmodus.

Slik skal PlayStation 3s sikkerhetsmodus se ut.

Steg 3: Her må du koble PlayStation 3-kontrolleren til konsollen med USB-ladekabelen. Dytt så USB-lagringsenheten med PlayStation 3-oppdateringen fra Steg 1 inn i en av USB-åpningene.

I PlayStation 3-menyen velger du «6 - System update» og trykker på X. Trykk så på start- og select-knappene samtidig. Konsollen vil starte opp på nytt, og finne oppdateringsfilen som ligger på USB-enheten.

Videre ut fortoner oppdateringen seg som en vanlig systemoppdatering, der du bruker retningstastene for å komme deg gjennom brukeravtalen og beskrivelsen av oppdateringen. Trykk X for å bekrefte at du vil oppdatere. Konsollen skal nå være fin som ny.

Artikkelen er delvis basert på en Teknofil.no-notis skrevet av Niklas Plikk.

Les også
Store endringar i The Witcher 3

Les også: PlayStation 4 kommer til jul Les også: PlayStation 4 får norsk pris

Siste fra forsiden