Ny rekord for Steam

6 millioner spillere logget på samtidig i helgen.

Neste gang noen hardnakket hevder at PC-plattformen kommer til å dø ut om kort tid, er det bare å henvise til nettbutikken Steams nyeste brukerstatistikk. I løpet av helgen, den 25. november klokken 10:59, greide Valves ni år gamle tjeneste å samle over seks millioner brukere samtidig.

For å være presis betyr dette at seks millioner brukere var pålogget på én gang, ikke nødvendigvis at de spilte spill. Dersom vi likevel gløtter ned på listen over hvilke spill som er mest populære på plattformen, kommer ARTS-spillet Dota 2 best ut.

I dag avsluttes Steams store høstsalg, en av faktorene som kan ha bidratt til brukerrekorden. Salget har gått fra fredag til i dag. Her har Valve satt ned prisen på en rekke store og små spill med opp til 75%, og de vaktsomme har sikkert greid å raske med seg et par godbiter i helgen. Undertegnede kjøpte for eksempel sin andre kopi av Star Wars: Knights of the Old Republic II, slik at jeg slipper å lete frem DVD-en, samt ett av høstens mindre omtalte indie-spill – Mark of the Ninja.

Skjermbilde av rekorden. (Faksimile av Steam-nettsiden).

Ting å gjøre, ting å føre

For tiden jobber Valve med å ekspandere PC- og Mac-tjenesten til nye plattformer og brukere. Tidligere i høst kom betalanseringen av storskjermmodusen – en modus som gjør det lettere å navigere brukergrensesnittet på en TV med en kontroller i stedet for mus og tastatur. I samme tidsrom har selskapet åpnet opp for at brukere kan hjelpe til med å bestemme hvilke mindre spill som skal få innpass i nettbutikken gjennom avstemmingsystemet Steam Greenlight.

Linux-støtte er en av Half-Life- og Portal-gigantens nyeste jern i ilden, og den siste tiden har utvikleren inviterer et lite knippe brukere til å teste ut hvordan sulamitten kjører på det åpne operativsystemet.

Les også: Kommentar: Rødt lys på Greenlight? Les også: Nå kan du teste Steams TV-modus

Siste fra forsiden