Ny Wii U-oppdatering forbedrer konsollen

Nintendo kapper lastetider og åpner flere funksjoner.

Som de lovet tidligere i år har Nintendo sluppet en våroppdatering til Wii U. Oppdateringens mest merkbare egenskap er de kappede lastetidene, som ifølge nettstedet Polygon gjør konsollen 31% kjappere i snitt. Lastetideforbedringen påvirker menynavigeringen og tiden det tar å laste inn aplikasjoner.

Konsollen har blitt kritisert for sine lange lastetider tidligere, og Nintendo gikk selv ut og beklaget for de trege menyene. Også vi merket oss hvor tregt operativsystemet virket da vi testet konsollen ved lansering, og kalte det konsollens store aber.

Mer brukervennlighet

Videre gjør oppdateringen at konsollen blir enda mer brukervennlig. Flytting av data er enklere – man kan for eksempel flytte informasjon mellom to USB-enheter. Programvare lastes ned og installeres også i «standby»-modus, og kan velge hva du vil skal håndteres først på nedlastningslisten.

Rayman Legends var Wii U-eksklusivt. Nå er det utsatt og kommer til alt.

I tillegg er det lagt til enkelte små finurligheter, slik som at man kan komme seg direkte inn i «Wii Mode» ved å holde inn B-knappen under oppstart.

Dette er den første av to planlagte oppdateringer. Den andre oppdateringen kommer ikke før i sommer, og skal etter planen gjøre at man kommer seg tilbake til hovedmenyen kjappere.

En fullstending oversikt over oppdateringens innhold finner du på Nintendos sider.

Wii U har ikke akkurat satt verden i flammer siden lansering. Skuffende salgstall og lange perioder mellom spillslippene har satt en demper på entusiasmen for mange, og Nintendo selv har vært skuffet over resultatene.

Les også: Våre anmeldelser av Wii U-spill Les også: Nintendo er skuffet over Wii U-salget

Siste fra forsiden