Ny Xbox kan få opptaksfunksjoner

Patent tyder på at Microsofts neste konsoll blir en multikunstner.

Patentsøknader er interessante greier. Noen ganger søkes det patenter på konsepter som aldri blir realisert, men ofte kan patentene fra større produsenter gi et lite vink i hvilken retning de ønsker å ta produktene sine.

Denne gangen er det Kotaku som har fått øye på et patent fra Microsoft, opprinnelig levert inn i 2007, som omhandler en eventuell ny stuekonsoll. Patentsøknaden, som ble godkjent i desember i fjor, viser frem en spillkonsoll som også fungerer som en digital filmopptaker (DVR).

Patentet.

Ut med PVR-en?

Opptak skal kunne gjøres både under spilling og mens konsollen er avskrudd. Både spillomganger, TV-programmer og musikk skal det kunne gjøres opptak av. Dermed går spekulasjonene nå i at Microsoft ønsker å gjøre den nye konsollen sin til en multimedialøsning.

Noe som ikke er helt utenkelig når vi ser på hvilke løfter spillgiganten kom med i forbindelse med lanseringen av det nye grensesnittet til den nåværende Xbox-konsollen. Hele 40 mediapartnere skal Microsoft nemlig ha fått med på laget, og disse skal tilby diverse medieinnhold til konsollen i tiden fremover. Blant annet får amerikanske Xbox-brukere en filmtjeneste via konsollen sin.

Det har ennå ikke kommet noen offisiell informasjon om den nye konsollen til Microsoft, ei heller noe tidspunkt for når noe slikt er ventet. Foreløpig er alt dermed spekulasjoner og rykter, og bør tas med store klyper salt.

Les mer om de heteste Xbox 720-ryktene

Siste fra forsiden