Nye eventyr i Aventuria

Det flotte pek-og-klikk-eventyret Chains of Satinav får oppfølger.

Pek-og-klikk-eventyret The Dark Eye: Chains of Satinav var en positiv overraskelse da det kom i fjor sommer. Spillet leverte en spennende historie og bød på både komedie og tragedie. Nå har utgiver Daedalic kunngjort at en oppfølger er på vei.

I originalspillet lykkes fuglefangeren Geron i å bekjempe en ondsinnet trollmann, men seieren var bittersøt ettersom hans kjære Nuri ble utsatt for en tung «spoiler». I starten av oppfølgeren, som har fått navnet Memoria, møter Geron en reisende kjøpmann som hevder å kunne hjelpe. Men kun hvis Geron gjør ham en tjeneste.

Som originalen byr spillet på håndtegnet grafikk.

For mange, mange år siden levde en prinsesse ved navn Sadja i et land som het Fasar. Hun hadde et ønske om å bli kjent som den største heltinnen noensinne, og reiste til en mystisk ørken for å bekjempe mektige demoner. Men ting gikk tydeligvis ikke som forventet, for prinsessen forsvant og ble omsider glemt av folk flest.

Kjøpmannen husker imidlertid historien, og hans vilkår for å hjelpe at Geron finner ut hva som egentlig skjedde med Sadja for fem hundre år siden. Geron sier selvsagt ja, noe som skal vise seg å få uhyggelige konsekvenser for både Geron og hjemlandet hans.

Du kan finne mer informasjon om Memoria, som skal lanseres i samarbeid med Deep Silver, på spillets nettsted. Det er ikke klart når spillet kommer i salg.

Les også: Kan du rømme fra The Rock?
Les også: Eventyrspillenes utvikling – del 1

Siste fra forsiden