Nye Giana Sisters får slippdato

Søstrenes tilbakekomst er like rundt hjørnet.

Takket være en vellykket kampanje på Kickstarter fikk Black Forest Games nok penger til å fullføre sitt nye Giana Sisters-spill, og nå har det fått en lanseringsdato for PC. Hvis Giana-søstrenes tilbakekomst er noe du har gledet deg til, er 23. oktober datoen du bør krysse av i kalenderen. Versjoner til Xbox 360 og PlayStation 3 følger tidlig i 2013.

The Great Giana Sisters kom opprinnelig ut på åttitallet, og var et plattformspill som hadde svært mange likhetstrekk med Nintendos Super Mario Bros. Faktisk var likhetene så mange at Nintendo truet med søksmål, og spillet ble trukket fra markedet. Det rakk likevel å bli en kultklassiker i Europa, hvor konsoller som Nintendo Entertainment System ikke var spesielt utbredt og man derfor ikke hadde tilgang på Marios todimensjonale eskapader.

Giana Sisters: Twisted Dreams er et sideskrollende plattformspill med tredimensjonal grafikk. Spillet lar deg når som helst hoppe mellom «cutie»-verden og «punkie»-verden. Ikke bare får du forskjellige egenskaper i de to verdenene, men miljøene forandres også radikalt. Det som er uoverkommelige hindringer i den ene verdenen kan være langt lettere å komme forbi i den andre.

Vi loves at Giana får mektige egenskaper, som kommer godt med i løpet av spillets 16 nivåer. Disse er forøvrig fordelt på tre distinkte verdener (som hver kommer de to nevnte utgavene). I tillegg skrytes det av massevis av hemmeligheter og gigantiske «sjefer» fra Gianas mørkeste mareritt.

Mannen bak musikken i originalspillet, Chris Huelsbeck, er med på laget. Det samme er svenskene i sid-rock-bandet Machinae Supremacy, som blant annet er kjent for sitt adrenalinfylte cover av Huelsbecks Giana Sisters-låt.

Spillet må forresten gå veien om Greenlight for å kunne lanseres på Steam, så hvis du ønsker å se det på Valves distribusjonstjeneste er du pent nødt til å stemme på det.

Les også: Pro Pinball kan gjenoppstå
Les også: Gruvedrift i rommet

Ny trailer fra spillet.

Siste fra forsiden