Nye Greenlight-spill klare for Steam

Octodad: Dadliest Catch og Giana Sisters: Twisted Dreams er to av de heldige vinnerne.

Valve har kunngjort den neste gruppen spill som har fått grønt lys for Steam-lansering, gjennom deres nye Greenlight-system. Det vil si spill brukerne har stemt på, som nå får mulighet til å lanseres på Steam. Alt i alt er det 21 titler i den nye gruppen, men den inkluderer noen gratismodifikasjoner.

Utvalget inkluderer for eksempel blekksprut/familiefar-simulatoren Octodad: Dadliest Cach, hvor du spiller en blekksprut som prøver å leve et normalt liv i en normal familie – på tross av at selv den mest trivielle oppgave er en stor utfordring. Vi har også det spennende actioneventyret Contrast, hvor du spiller en skygge i en merkelig tjuetallsverden, det Minecraft-aktige Blockscape og den Dwarf Fortress-inspirerte byggesimulatoren Gnomoria.

Ellers får vi en blanding nye og gamle spill, med alt fra superkontroversielle Postal 2 til det kommende Giana Sisters-spillet og robot-MMO-spillet Perpetuum Online. Ikke overraskende ble også førstepersonsskyteren Interstellar Marines og nyversjonen av den populære modifikasjonen The Stanley Parable stemt inn.

En fullstendig liste over Greenlight-nyhetene finner du under artikkelen. Spillene vil lanseres individuelt i løpet av den kommende tiden – noen er allerede ferdige, og kommer sannsynligvis ut ganske raskt, mens andre fortsatt er langt unna. For spill som Giana Sisters: Twisted Dreams betyr forhåpentligvis det grønne lyset at Steam-lanseringen vil finne sted samtidig med den generelle utgivelsen, 23. oktober.

Valve har ikke sagt noe om når neste bolk med spill blir godkjent gjennom Greenlight. Det er fortsatt mange spennende spill som ligger og venter i Greenlight-systemet, og for noen av dem begynner det å haste. Lastebilspillet Euro Truck Simulator 2 vil for eksempel misse Steam-utgivelse ved lansering, siden det kommer ut 19. oktober.

PC-versjonen av det kritikerroste flipperspillet The Pinball Arcade må også finne seg i å vente på flere stemmer, og det samme må kommende spill som det lovende eventyret Cradle og det eksotiske fantasy-strategispillet Eador: Masters of the Broken World.

Her er alle de nye spillene som har blitt stemt videre til Steam:

Afterfall InSanity Extended Edition
AirBuccaneers
Blockscape
Contrast
Fly'n
Folk Tale
Forge
Giana Sisters: Twisted Dreams (Project Giana)
Gnomoria
Interstellar Marines
Lost Story: The Last Days of Earth
Miasmata
Miner Wars 2081
Neotokyo
Octodad: Dadliest Catch
Perpetuum
Postal 2 Complete
Secrets of Grindea
The Intruder
The Stanley Parable: HD Remix
Yogventures!

Les også: Kommentar: Rødt lys på Greenlight?
Les også: Nå er de første Greenlight-spillene plukket

Siste fra forsiden