Nytt Command & Conquer blir gratis

Generals 2 bakes inn i nytt «free to play»-spill.

Electronic Arts hadde sin Gamescom-pressekonferanse i går, men der glemte de helt å annonsere nye prosjekter. I dag kom det imidlertid en nyhet fra den amerikanske giganten – de jobber med et gratis, nettbasert strategispill som rett og slett bare skal hete Command & Conquer.

Det tidligere annonserte Command & Conquer: Generals 2 har blitt droppet som selvstendig produkt, og vil i stedet bli en del av Command & Conquer. Gratisspillet skal tilby avansert grafikk, store eksplosjoner og massevis av dynamisk ødeleggelse, takket være Frostbite 2-motoren vi blant annet kjenner fra Battlefield 3.

Bilde fra spillet da det het C&C: Generals 2.

I Command & Conquer får du, som i resten av serien, bygge baser, produsere krigsenheter som stridsvogner, soldater og fly, og sende dem i kamp mot fienden. Spillet vil skilte med flere forskjellige fraksjoner, og etter lansering vil utviklerne lage nytt innhold basert på spillernes feedback.

– Vi synes det er kjempespennende å få sjansen til å forandre Command & Conquer til en storstilt nettopplevelse. I nesten 20 år har denne serien eksistert som produkter man kjøper, nå skaper vi i stedet en destinasjon hvor spillerne får tilgang på hele Command & Conquer-universet. Vi begynner med Generals og fortsetter med Red Alert, Tiberium og mer. Med Frostbite 2 kan vi holde fokus på AAA-kvaliteten våre kunder forventer, mens vi holder oss trofaste mot det strategiske sanntidskonseptet de kjenner og elsker – alt tilgjengelig online og gratis, skryter EA-topp Jon Van Caneghem.

Command & Conquer vil lanseres i 2013. Hvis du synes et «free to play»-spill satt til Westwoods klassiske univers høres ut som en god idé, kan du besøke det offisielle nettstedet og melde deg på den kommende betatesten.

Les også: Nytt Command & Conquer: Generals annonsert
Les også: Nå kan du teste Command & Conquer-MMO-et

Eksplosiv trailer.

Siste fra forsiden