Nytt eventyr fra Beneath a Steel Sky-duoen

Tegneseriekunstner Dave Gibbons er tilbake i industrien.

Eurogamer har fått vite at de to hovedskaperne bak det kritikerroste eventyrspillet Beneath a Steel Sky vil samarbeide om et nytt, originalt eventyr.

Den ene av de to er Dave Gibbons, tegneseriekunstneren som blant annet var med å skape The Watchmen. Den andre er Charles Cecil, som driver spillutvikleren Revolution Software. Det var Gibbons som røpte nyheten for Eurogamer, på GameCityNights-arrangementet i Nottingham i forrige uke.

Dessverre ville han ikke ut med noen konkrete detaljer om det nye spillet. Selve utviklingen har dessuten ikke startet enda; Gibbons skal først gjøre seg ferdig med tegneserien Secret Service, som han samarbeider med Mark Miller på, mens Cecil skal fullføre et nytt prosjekt i Broken Sword-serien. Sistnevnte har ikke blitt annonsert enda, så det er nok en stund til det nye prosjektet får grønt lys.

Beneath a Steel Sky er et klassisk eventyrspill fra nittitallet.

Gibbons er likevel spent på prosjektet:

– Jeg burde virkelig ikke si noe om det, men det er noe jeg synes er veldig spennende, og det utforsker områder som jeg ikke føler har blitt utforsket før, sier han.

Han fortsetter:

– Jeg kommer til å være involvert i det nye spillet fra bunnen av. Jeg har hatt innflytelse på handlingen, og hele greia vil ha mitt fingeravtrykk. Selv om jeg ikke personlig vil stå for all grafikken vil jeg bestemme utseendet til hele spillet.

I tillegg sier han at spillet vil kombinere mange av tingene han er kjent for, som symbolbruk og et kraftig fokus på grafiske detaljer.

Dette er faktisk ikke første gangen Cecil og Gibbons sa de jobbet med et nytt eventyrspill. Sist gang var i 2009. Kanskje dette er samme prosjekt?

Hvis du ikke har prøvd Beneath a Steel Sky kan du laste det gratis ned fra nettet, blant annet på nettbutikken GOG. Spillet foregår i en dyster fremtidsverden der forrurensing har gjort store deler av kloden ubeboelig, og der menneskene har bygd enorme skyskraperbyer der fattige og rike på ulike høydeplan.

Les også: Gir bort Broken Sword: The Shadow of the Templars
Les også: Spill som fortjener oppfølgere

Siste fra forsiden