Nytt liv for The Chaos Engine

Nittitallsklassikeren vender tilbake i restaurert utgave.

The Chaos Engine er et stilig skytespill hvor handlingen sees ovenfra, og to hardbarkede leiesoldater må kjempe seg gjennom steampunk-aktige nivåer fulle av fiender. Spillet kom fra britiske The Bitmap Brothers, et studio som skapte den ene klassikeren etter den andre i sin storhetstid sent på åttitallet og tidlig på nittitallet.

Spillet foregår en eller annen gang på attenhundretallet. Vitenskapsmenn har klart å sette sammen en slags tidsmaskin, men noe går galt og maskinen begynner å korrumpere verden rundt seg. Folk og dyr forvandles til monstre og hvis ingen stopper maskinen vil verden etter alt å dømme gå under.

Ny versjon basert på gammel kode

Nå vender The Chaos Engine tilbake, for Windows, OS X og Linux. Holland-baserte Abstraction Games jobber nemlig med en nyversjon, men i motsetning til mange andre slike nyversjoner vil denne være svært tro mot originalen. Den er nemlig basert på koden fra Amiga-versjonen av spillet, og benytter seg av emuleringsteknikker for å gjenskape den originale opplevelsen på nye plattformer.

Dette betyr at den nye versjonen vil bruke både grafikken og musikken fra Amiga-versjonen, og selve spillet vil også fungere tilnærmet likt.

Teaser-film fra nyversjonen.

Noen forbedringer loves vi likevel. Spillet skal se penere ut på større skjermer, og du kan bevege figuren din i seksten retninger i stedet for bare åtte slik som i originalen. Dessuten får vi sjekkpunkter underveis i nivåene, og i stedet for at spillet lagres etter hvert fjerde nivå lagres det nå etter hvert nivå. Om du heller vil ha originalopplevelsen, med datagenererte passord og det hele, kan du få det.

Spillet ble demonstrert på messen Rezzed, og der ble det også sagt at samarbeidsflerspiller fungerer bedre, ved at en eventuell medspiller kan hoppe inn og ut av spillet ditt underveis.

– Vi har ikke lagt til noen nye spillbare figurer eller våpen, og vi har heller ikke rotet med balanseringen eller noe slikt. Vi mistenker at folk ønsker å spille The Chaos Engine, ikke en eller annen HD-basert nyversjon, sier produsent Chris McKenna til nettstedet Digital Spy.

Spillet kan forhåndsbestilles på den britiske spillportalen Get Games, hvor det røpes at du trenger Steam for å kjøre det. Spillet gis ut av Mastertronic, og du kan svippe innom det offisielle nettstedet for mer informasjon.

Les også: Mannen bak musikken i The Chaos Engine er død
Les også: Historien om Amiga – spillene og programmene som gjorde plattformen til en suksess

Siste fra forsiden