Nytt spill fra mannen bak Civilization V

Bli barbarhøvding i strategispillet At the Gates.

Hoveddesigneren bak Civilization V, Jon Shafer, har startet et nytt spillstudio hvor han jobber med et interessant, turbasert imperiebyggespill ved navn At the Gates.

Som man kanskje kan forvente minner spillet mye om Civilization-serien, men det skal ha et svært annerledes hovedfokus. Handlingen finner nemlig sted i Europa, i den siste delen av romertiden. Det en gang så mektige imperiet er nå delt i to, og begge sliter. I løpet av spillets gang vil de to rikene gradvis miste mer og mer makt, blant annet takket være tilfeldige hendelser modellert etter utfordringer de fikk i virkeligheten.

Du spiller lederen for en gruppe barbarer, og din jobb er å skape en fremtid i en verden uten romerne. Når du starter er romerne fortsatt sterke, og det lønner seg å ikke irritere dem for mye. Men i takt med at imperiene deres forfaller vil du forhåpentligvis bli større og mektigere, og det hele ender om du klarer å invadere en av de romerske hovedstadene.

Bilde fra prototypeversjonen.

Dynamisk og farlig verden

Romerne er imidlertid ikke de eneste truslene i spillets verden. Andre stammer vokser også frem, og noen kan bli svært farlige. I tillegg er selve landskapet rundt deg i stadig forandring, og det er kanskje her spillet skiller seg mest fra tradisjonelle strategispill.

Verden er en ganske annen på vinteren enn på sommeren, og du må stadig planlegge forover for å lykkes. På vinteren blir matproduksjon svært vanskelig, men på sommeren kan du risikere branner og tørkeperioder. På våren og høsten kan elver flomme over sine bredder, og ellers tørre områder kan bli forvandlet til sumper man nesten ikke klarer å navigere seg gjennom.

I tillegg er ressursene begrensede, og når du har brukt opp det som finnes i ditt nærområde må du vurdere å flytte stammen din, eller kanskje forhandle med andre ledere for å få det du vil ha. Alternativet er krigføring, men husk at styrkene dine trenger forsyninger. Du kan ikke sende bare dem ut i ødemarken og forvente at de overlever særlig lenge.

Årstidene påvirker spillet kraftig.

At the Gates søker utviklingsbudsjett gjennom Kickstarter, og har på under ett døgn klart å samle inn over halvparten av det beskjedne målet på 40 000 dollar (cirka 220 000 norske kroner). Utviklerteamet består kun av tre personer, som allerede har en fungerende, spillbar prototype av spillet.

Dette er forresten ikke det eneste spennende strategispillet i denne sjangeren på Kickstarter. Unwritten: That Which Happened er et annet spill i samme gate, hvor du spiller en nomadestamme som reiser gjennom ødemarken for å treffe guden sin. Spillet kommer fra en av de viktigste folkene bak Dishonored, og med fem dager igjen av kampanjen har det samlet inn akkurat halvparten av budsjettet på 75 000 dollar (cirka 412 000 kroner). Unwritten ser altså ut til å trenge litt hjelp om det skal nå målet sitt.

Under artikkelen kan du se Kickstarter-videoen for At the Gates.

Les også: Trøbbel for Wildman-skaperen
Les også: – Kickstarter har forandret alt

Les også
Deus Ex: Human Revolution forbedres på alle plattformer

Siste fra forsiden